Αρνήθηκαν ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κωνσταντίνος Μουντζούρης και ο αντιπρύτανης Γεράσιμος Σπαθής να συμμετάσχουν στην επιτροπή, που ορίζει ο νέος νόμος, για την εκκίνηση των διαδικασιών σχετικά με την επιλογή των νέων Συμβουλίων Διοίκησης στα Πανεπιστήμια.

Με επιστολή τους σύμφωνα με το in.gr, προς τον νυν πρύτανη του Πολυτεχνείου Σίμο Σιμόπουλο δηλώνουν ότι δεν αποδέχονται τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή, ο μεν Κ. Μουντζούρης για προσωπικούς λόγους, ο δε Μ. Σπαθής για ιδεολογική διαφωνία με το νόμο, καλώντας και τους υπόλοιπους καθηγητές σε αντίσταση εναντίον του νόμου.

Για να γίνει η Διαπιστωτική Πράξη για την επιλογή των νέων συμβουλίων, η επιτροπή που θα προβεί στη διαδικασία προβλέπει και τη συμμετοχή των τριών εκλεγμένων πρώην αντιπρυτάνεων σε κάθε πανεπιστήμιο.

Συνέχιση κατάληψης στη Νομική

Αργά το βράδυ της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του συντονιστικού των φοιτητών στη Νομική, όπου συγκεντρώθηκαν μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και αποφασίσθηκε η συνέχιση των καταλήψεων, μέχρι να κλείσουν όλα τα ιδρύματα, όπως είπαν χαρακτηριστικά οι φοιτητές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook