Διαφωνίες ανέκυψαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου για τον τρόπο εκλογής εκπροσώπων στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων κατά τη διάρκεια της οποίας επίσης υπήρξαν αντεγκλήσεις καθώς οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν την διαδικασία.

Συγκεκριμένα, οι παρατάξεις του κ. Συντιχάκη, του κ. Ηλιαδάκη και του κ. Καμπιτάκη ζήτησαν να γίνει ψηφοφορία σε κοινή κάλπη και όχι σε ξεχωριστές (για συμπολίτευση και αντιπολίτευση) όπως είχε οριστεί.

Τελικά η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε σε δύο κάλπες και αναδείχτηκαν οι 28 εκπρόσωποι του Δήμου Ηρακλείου στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων, 20 από την παράταξη του δημάρχου, 4 από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης (Συντιχάκης), 3 από την παράταξη «Ηράκλειο – Ανατροπή και Πορεία στο μέλλον» (Ηλιαδάκης) και 1 από την παράταξη «Ανθρώπινη Πόλη» (Καμπιτάκης).

Η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Κρήτης αποτελείται από 125 εκπροσώπους των δήμων του νησιού και συγκεκριμένα τους 24 δημάρχους (άνευ εκλογής) και ακόμα 101 εκλεγμένους εκπροσώπους από τα δημοτικά συμβούλια, με πληθυσμιακή αναλογία. Ο Δήμος ηρακλείου εκλέγει τα περισσότερα (28) μέλη στη Γενική Συνέλευση.

 Από τους 125 εκπροσώπους της Γενικής Συνέλευσης θα εκλεγούν στη συνέχεια 9 μέλη τα οποία θα εκπροσωπούν μαζί με τους 24 δημάρχους την Κρήτη στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (πρώην ΚΕΔΚΕ).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook