Σοβαρά προβλήματα με την αποκομιδή των απορριμμάτων αντιμετωπίζουν περιοχές του δήμου Σφακίων και συγκεκριμένα το Λουτρό και η Αγια Ρουμέλη καθώς το πλοίο \’Γραμβούσα\” δεν είναι δυνατόν να μεταφέρει απορριμματοφόρα.

Παράλληλα, κυρίως στην Γαύδο, αλλά και στην Αγ.Ρουμέλη έχουν εγκλωβιστεί δεκάδες οχήματα με τους ιδιοκτήτες τους – επισκέπτες αλλά και κατοίκους να αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα.

Το όλο θέμα έχει προκύψει μετά την απαγόρευση απο το υπουργείο του απόπλου των πλοίων που εκτελούσαν τα συγκεκριμένα δρομολόγια λόγω του ζητήματος με τα  πιστοποιητικά ναυσιπλοΐας απο τον Ρωσικό νηογνώμονα.

Και μπορεί για τους επισκέπτες του φαραγγιού της Σαμαριάς, αλλά και για όσους κινούνται πεζοί, να βρέθηκε προσωρινή λύση με την δρομολόγηση του πλοίου \”Γραμβούσα\”, όμως για τα απορριματοφόρα και τα άλλα οχήματα το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει.

Τις τελευταίες 3 ημέρες και λόγο του παραπάνω προβλήματος,  οι ποσότητες των σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί σε Λουτρό και Αγία Ρουμέλη είναι πολύ μεγάλες με αποτέλεσμα το θέαμα που αντικρίζουν στις συγκεκριμένες περιοχές οι επισκέπτες να είναι αποκρουστικό, ενώ – λόγω και των θερμοκρασιών – καθημερινά αυξάνονται οι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία.

Σημειώνεται δε, οτι η περισυλλογή των απορριμμάτων από το Λουτρό και τη Γαύδο μέχρι πρότινος γίνονταν με απορριμματοφόρο που μετέφερε το πλοίο \”Σαμαρια\” και στις δυο περιοχές.

Παράλληλα όμως εξακολουθεί και υφίσταται το πρόβλημα με τα οχήματα των επισκεπτών σε  Γαύδο και Αγία Ρουμέλη.

Στη Γαύδο τα εγκλωβισμένα Ι.Χ είναι 17 ενώ λιγότερα είναι στην Αγία Ρουμέλη, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να μην μπορούν να αναχωρήσουν για μια ακόμη φορά και να παραμένουν παγιδευμένοι, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τουριστικό προβολή του τόπου.

Ο δήμαρχος Σφακίων κ. Πολάκης  με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις καλεί για μια ακόμη φορά τις αρμόδιες υπηρεσίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν λύση  στο πρόβλημα.

Flashnews

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook