\”Γκρίνια\” έχει φέρει στον Λευκό Οίκο το γεγονός ότι οι μυστικές υπηρεσίες της CIA δεν κατάφεραν να προβλέψουν την κρίση στην Αφρική.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους ο πρόεδρος Ομπάμα άσκησε σκληρή κριτική, παρά το γεγονός ότι η CIA δηλώνει πως είχε προειδοποιήσει τον Μπαράκ Ομπάμα από το 2010 για μια πιθανή κρίση στην Αίγυπτο.

Ωστόσο, η Στέφανι Ο\’Σάλιβαν, ανώτερη αξιωματούχος παραδέχθηκε ότι η Υπηρεσία δεν είχε προβλέψει λεπτομέρειες για την κρίση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται πως άσκησε έντονη κριτική και για το ότι οι μυστικές υπηρεσίες έκριναν λανθασμένα το πόσο γρήγορα οι ταραχές στην Τυνησία οδήγησαν στην πτώση του καθεστώτος.

Αν και ο Λευκός Οίκος δεν δέχθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο των προσωπικών συζητήσεων του Ομπάμα με την ηγεσία της CIA, αρνήθηκε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι δυσαρεστημένος με τις πληροφορίες.

«Ο πρόεδρος περιμένει σε κάθε περίπτωση ότι θα λάβει εγκαίρως σχετική και ακριβής αποτίμηση της κατάστασης -αυτό έλαβε» είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook