Την ….αυτονομία των ΕΛΤΑ επικαλέστηκε ο υφυπουργός Υποδομών κ.Μαγκριώτης απαντώντας στην Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ κ.Ευτύχη Δαμιανάκη για τις καταργήσεις ταχυδρομικών γραφείων και υποβάθμιση των ταχυδρομικών υπηρεσιών στο νομό Χανίων.

Ο κ.Δαμιανάκης αναπτύσσοντας την ερώτησή του, αναφέρθηκε στο κλείσιμο δύο ταχυδρομικών γραφείων (Ροδοβάνι-Βάθη), στην μεταφορά του κέντρου διαλογής στο Ηράκλειο και στις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στην διανομή.

Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες για τις συγκεκριμένες επιλογές – ουσιαστικά – στον Περιφερειακό διευθυντή Κρήτης των ΕΛΤΑ και ζήτησε την εφαρμογή μιας ισσόρροπης ανάπτυξης των ταχυδρομικών υπηρεσιών στην Κρήτη προς όφελος της εξυπηρέτησης όλων των πολιτών.

Απαντώντας ο κ.Μαγκριώτης , ουσιαστικά δικαιολόγησε τις συγκεκριμένες επιλογές, επικαλούμενος :

Την επιχειρησιακή αυτονομία των ΕΛΤΑ ΑΕ. Την μείωση του ταχυδρομικού έργου λόγω των νέων τεχνολογιών. Και το σχέδιο εξυγίανσης των ΕΛΤΑ εν όψει και της πλήρους απελευθέρωσης των ταχυδρομικών υπηρεσιών από το 2013.

Όπως είπε, συνολικά στην Κρήτη κλείνουν τέσσερα ταχυδρομικά γραφεία που είναι τα εξής :

Ροδοβανίου – Βάθης στα Χανιά
Γαράζου στο Ρέθυμνο και
Δαφνών στο Ηράκλειο.

Στην δευτερολογία του, ο κ.Δαμιανάκης αφού επεσήμανε πως και σε παλαιότερη αντίστοιχη ερώτηση είχε λάβει την ίδια απάντηση , τόνισε ότι δεν πήρε απάντηση για την αποδυνάμωση των ΕΛΤΑ και στην πόλη των Χανίων και είπε με νόημα στον υφυπουργό πως «τα πράγματα δεν είναι όπως σας τα λέει η περιφερειακή διεύθυνση».

Μάλιστα κάλεσε τον κ.Μαγκριώτη να συμμετάσχει σε σύσκεψη με την συμμετοχή και των άλλων βουλευτών, αλλά και φορέων των Χανίων, κάτι που αποδέχθηκε ο υφυπουργός λέγοντας πως θα επιδιώξει να έχει περισσότερη ενημέρωση για το θέμα που αφορά στα Χανιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook