Η εκταμίευση της 6ης δόσης του πακέτου στήριξης, καθώς και η προώθηση των γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, εξαρτώνται από την επιτάχυνση και τη διεύρυνση των μεταρρυθμίσεων, τονίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ.

Σε επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Γερμανός υπουργός ζητεί «να εκπληρωθούν τάχιστα όλες οι απαιτούμενες προϋποθέσεις, για να καταστεί δυνατή η εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πακέτο βοήθειας», σύμφωνα με τη γερμανική έκδοση των Financial Times, που έχει στη διάθεσή της τη σχετική επιστολή

Ο κ. Ρέσλερ προσθέτει ότι μόνον τότε «η αναγκαία επενδυτική και αναπτυξιακή πρωτοβουλία θα αποτελέσει κοινή επιτυχία».

Η τρόικα τον «ανησύχησε πολύ», όπως γράφει στην επιστολή του ο κ. Ρέσλερ, ο οποίος είναι και πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP).

Έτσι, «τίθεται σε κίνδυνο η ανάκτηση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας», επισημαίνει.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ρέσλερ σχεδιάζει επίσκεψη στην Αθήνα στις αρχές Οκτωβρίου, επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας επιχειρηματιών για την ενίσχυση των γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Προπομπός αυτής της επίσκεψης ήταν η επίσκεψη του υφυπουργού Οικονομίας και Τεχνολογίας, Στέφαν Κάπφερερ, στα τέλη Αυγούστου, ο οποίος συνοδευόταν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών και τον διευθυντή της επενδυτικής τράπεζας KfW.

Οι τομείς που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για τους Γερμανούς είναι η ενέργεια με έμφαση στις Ανανεώσιμες Πηγές, οι μεταφορές, η ναυτιλία, η διαχείριση απορριμάτων και τα τρόφιμα.

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θα ταξιδέψει στις 27 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο, όπου θα παρουσιάσει τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα, στο πλαίσιο εκδήλωσης της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών.

Εκεί αναμένεται να συναντηθεί και με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook