Τέρμα στην λίστα αναμονής των τοξικομανών φιλοδοξεί να βάλει ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής δεσμεύτηκε ότι

«τον Νοέμβριο δεν θα υπάρχει λίστα αναμονής ούτε στη Β. Ελλάδα ούτε στην Αττική, θα χορηγήσουμε θεραπεία στους τοξικομανείς που με το νέο νομοσχέδιο θεωρούνται και αντιμετωπίζονται ως ασθενείς. Θα τους ξαναγυρίσουμε στην ζωή».

Επιπλέον, ο υπουργός, μετά από σχετική ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι «δεν μπορεί σήμερα να κατηγορείται το υπουργείο για ιδιωτικοποιήσεις όταν διευρύνονται οι τομείς υγείας.

Ο κ. Καραμανλής εγκαινίασε το κέντρο υγείας στο Περιστέρι και μετά το κλείδωσε και εμείς το ανοίξαμε , όπως και το νοσοκομείο Κέρκυρας, Ζακύνθου που σε 1,5 μηνα θα είναι πραγματικότητα» και πρόσθεσε πως το ΕΣΥ θεραπεύει πλέον 30% περισσότερους ασθενείς σε σχέση με το 2009, με το 80% του προϋπολογισμού του 2009.

Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσέυμα στο protothema.gr, παραδέχθηκε ότι «υπάρχει θέμα με την αιφνιδιαστική περικοπή των δαπανών και στον τομέα ψυχικής υγείας» και υποσχέθηκε να βρει τα κονδύλια για να καλύψει τις ανάγκες του Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook