Πολύ λιτή τελικά θα είναι η φετινή παρουσία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, ενώ οι περσινές τυμπανοκρουσίες θα απουσιάζουν παντελώς και μόνο η δύναμη των 11.000 αστυνομικών θα είναι αισθητή σε όλους τους χώρους που θα λάβει μέρος η Διεθνής Έκθεση.

Οι φόβοι των αποδοκιμασιών και των αντιδράσεων από τη γενικότερη λαϊκή δυσαρέσκεια, σπάνε την παράδοση που ήθελε εδώ και δεκαετίες τον εκάστοτε "δαφνοστεφανωμένο" πρωθυπουργό να κάνει βόλτες στα περίπτερα, να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων, ακόμα και να κάνει βόλτες στην πόλη, σφίγγοντας θερμά τα χέρια απλών πολιτών, επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών.

Ωστόσο φέτος, το επίσημο πρόγραμμα του κ. Παπανδρέου που ανακοινώθηκε το βράδυ της Πέμπτης δεν περιλαμβάνει επισκέψεις στην έκθεση, παρά μόνο την ομιλία του στις 8 το βράδυ του Σαββάτου από το βήμα του συνεδριακού κέντρου "Ιωάννης Βελλίδης".Σύμφωνα με το πρόγραμμα και το δημοσίευμα στο news247.gr, μάλιστα, του πρωθυπουργού αλλάζει και ο χώρος που θα παραχωρηθεί η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Αντί του συνεδριακού κέντρου της ΔΕΘ, η συνέντευξη θα δοθεί την Κυριακή στη 1 το μεσημέρι αλλά, για λόγους μεγαλύτερης ασφάλειας, στην αποθήκη Γ’ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), σχεδόν φυγαδευμένος και με έντονη την αστυνομική παρουσία γύρω από το κτίριο.

Σήμερα Παρασκευή, στις 2 το μεσημέρι ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη στο δημαρχείο και μία ώρα αργότερα με εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων στον ίδιο χώρο.

Τα εγκαίνια της 76ης ΔΕΘ δεν θα τα κάνει ο κ. Παπανδρέου, αλλά ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στις 9.30 το πρωί του Σαββάτου, στο κτίριο διοίκησης.