Του Γιάννη Μανούσακα (Βλαντάς)

Ποιος θα μπορούσε να προβλέψει την υπάρχουσα κατάσταση, όταν όλοι έβγαιναν στα παράθυρα και υποστήριζαν ότι η Ελλάδα δεν θα υποστεί οικονομική κρίση.

Ήξεραν όλοι ,αλλά, \’\’cosa nostra\’\’, \’\’ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ\’\’. Ο νόμος της σιωπής. Η αλήθεια μόνο στα πηγαδάκια της Βουλής.

Σκακιέρα η Ελλάδα και παίχτες άσχετοι σκακιστές. Και στο συρτάρι της σκακιέρας κρυμμένοι βασιλιάς , βασίλισσα , πύργοι , αξιωματικοί και αλογάκια. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι παίζουν και σκοτώνονται μόνο στρατιωτάκια.

 Είναι όλα εύκολα όταν τα βλέπεις από το τριανταφυλλένιο σου γραφειάκι, πληρωμένο από τα πιονιάκια της σκακιέρας. Δεν σου κάνει το νοβοπάν;

Σε τι σχέδια και σε ποιους ήμασταν εμπόδιο και αποφάσισαν να μας εξαφανίσουν. Γιατί εκεί οδηγούμαστε. Και όλοι οι πληγωμένοι κινούνται αυτόβουλα και αυτόνομα χωρίς οργάνωση. Χωρίς αποτέλεσμα. Μήπως και οι υποκινητές τους, αποσκοπούν σε άλλα σχέδια;

Και δεν μας φτάνουν τα εκατομμύρια που στείλαμε στην Ακτή Ελεφαντοστού, στις υποτροφίες των αλλοδαπών ιατρών και της ημέρας των αλλοδαπών αλλά τώρα όλοι ομόφωνα αποφάσισαν να πληρώσουμε την κατασκευή τεμένους στην πρωτεύουσα μας. Πάλι εκατομμύρια. Γατί; Ναοί αυτών που με το παραμικρό δεν τους νοιάζει να γίνονται αυτόχειρες με γιλέκα δυναμίτη. Βόμβες κινητές και με την άδεια του Ελληνικού κράτους. Δώστε τους καλύτερα άδεια οπλοφορίας.

Λιγότερα θύματα θα θρηνήσουμε.

Και σε αυτή την περίπτωση δεν εξαιρώ κανένα κόμμα, κανένα βουλευτή. Ο βουλευτής εκλέγεται από μια μερίδα πληθυσμού. Πριν σηκώσεις το χέρι να ψηφίσεις στη βουλή, ρώτα αυτούς που σε \’\’διόρισαν\’\’ εκεί αν δέχονται η όχι. Εκπροσωπείς την γνώμη τους, τα θέλω τους και το δίκιο τους.

Και στη σκακιέρα μόνο τα δικά μας πιονάκια χάνονται. Των αντιπάλων ξανασηκώνονται ως δια μαγείας. Και ο Γιώργος δεν αντιδρά. Συνεχίζει να χάνει και του αρέσει.
Και για να δείξει ότι κάνει οικονομία στην τσέπη μας, πήρε την πτήση της AEGΕAN για Θεσσαλονίκη, αλλά όλη η bussines κλεισμένη και ερμητικά κλειστή. Και στην άφιξη περίμεναν καμιά δεκάρια θωρακισμένες λιμουζίνες για συνοδεία.

Και τότε στη βόλτα την οικολογική με το ποδήλατο, άλλο ένα δημοσιογραφικό τρικ, γιατί στα αμαντάριστα πλάνα έδειξαν και τις μηχανές που προπορεύονταν και τα τρία αμάξια που ακολουθούσαν. Οικονομία και οικολογία πάνω απ\’ όλα.

Και το κανό? Δυο τρία σκάφη να περιπολούν. Κυκλοφόρησε μια φήμη για μεγάλους λευκούς καρχαρίες στα πελάγη μας. Στην προκειμένη περίπτωση ήταν πάνω στο κανό.

 ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΜΙΑ.

Χάνουμε και αυτή την παρτίδα σκάκι. Και τα τινά είναι δύο:
Η παίζουμε με τον Κασπάροφ, η το μόνο παιχνίδι που μας αρμόζει είναι το τάβλι και αυτό πολύ μας. Άσο δυο ,σε όλες τις ζαριές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook