Τρεις στους τέσσερις Γερμανούς αντιτίθενται στη διεύρυνση του σχεδίου διάσωσης των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης, σύμφωνα με δημοσκόπηση, ενώ η γερμανική Βουλή ετοιμάζεται στο τέλος του μήνα να αποφασίσει επί της κύρωσης των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που έγινε για λογαριασμό του γερμανικού τηλεοπτικού ZDF, το 76% των ερωτηθέντων στη Γερμανία τάσσεται κατά της ενίσχυσης των χρηματοπιστωτικών εγγυήσεων υπέρ των χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίσεις χρέους.

Με τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, η ενίσχυση των γερμανικών χρηματοπιστωτικών εγγυήσεων υπέρ των υπερχρεωμένων χωρών αυξάνεται από 123 σε 211 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή στο 27% του συνολικού ποσού.

Ένας στους δύο Γερμανούς απάντησε επίσης κατά τη δημοσκόπηση αυτή ότι η ευρωπαϊκή πολιτική που ασκεί ο κυβερνητικός συνασπισμός CDU/CSU με το FPD είναι «μάλλον κακή», ενώ το 38% την έκρινε "μάλλον καλή".

Επίσης όπως αναφέρει το in.gr, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες, δηλαδή ποσοστό 45%, τάσσονται υπέρ του η ΕΕ να διαδραματίσει στο μέλλον έναν αυξημένο ρόλο στη χρηματοπιστωτική και την οικονομική πολιτική της ευρωζώνης.

Μόνον το 22% των ερωτηθέντων επιθυμεί μείωση της επιρροής της ΕΕ στον τομέα αυτόν και το 25% να μην αλλάξει τίποτα.

*Η δημοσκόπηση έγινε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.287 ατόμων από τις 6 ως τις 8 Σεπτεμβρίου.