Μπορεί ένας ηθοποιός να ζήσει μόνο από το θέατρο;

Εγώ όταν ήμουν στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, έπαιρνα 1.200 ευρώ μεικτά. Είναι μεγάλος μύθος πως όταν κάποιος είναι διάσημος έχει και περιουσία.

 Σου έτυχε ποτέ να μην έχεις να πληρώσεις το ενοίκιό σου;

Είναι γεγονός ότι επειδή οι ηθοποιοί δεν είμαστε παραγωγοί, όποιος μπλέχτηκε με θεατρικές παραγωγές αποκλείεται να μη βρέθηκε κάποια στιγμή που να έχει χάσει τα πάντα. Εγώ υπήρξα για δέκα χρόνια παραγωγός και ξέρω πολύ καλά την αγωνία του ταμείου. Για οκτώ χρόνια δεν είχα να πληρώσω το ενοίκιό μου, εξαιτίας μια οικονομικής καταστροφής που μου συνέβη το 2002.

Τι απαντάς σε όσους υποστήριξαν ότι ασπάστηκες την Καμπάλα για να τραβήξεις πάνω σου τα φώτα της δημοσιότητας;

Δεν ασπάστηκα την Καμπάλα. Καταρχήν, η Καμπάλα δεν είναι θρησκεία. Είναι εβραϊκή αίρεση ή για να το θέσω πιο σωστά, φιλοσοφικό μονοπάτι. Και παλιότερα αν κάποιος έλεγε ότι έχει ασχοληθεί με το Βουδισμό ή ότι κάνει γιόγκα θα τον έκαιγαν στην πυρά. Τώρα έχει γίνει τρόπος ζωής και έχει μπει και στα γυμναστήρια. Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και συνεχίζω να πηγαίνω στο Άγιο Όρος, αλλά ταυτόχρονα διαβάζω Δαλάι Λάμα και παρακολουθώ διαλέξεις που γίνονται για τη Καμπάλα. Είναι λογικό, όταν κάποιος δεν ξέρει τι είναι ακριβώς, να λέει διάφορα. Κι εγώ πριν διαπιστώσω τι είναι η Καμπάλα, πίστευα ότι είναι κάτι σατανιστικό. Εμένα με βοηθάει να έχω θετικό τρόπο σκέψης και να δίνω αγάπη.

(yupi.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook