Στα σχολεία του δήμου Φαιστού, έφτασαν μετά από ενέργειες της δημάρχου και του αρμόδιου αντιδημάρχου τα βιβλία της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών δήμου Φαιστού και αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Φασομυτάκης, μετά από συνεργασία με τη δήμαρχο Φαιστού, έδωσε εντολή, η μεταφορά των βιβλίων από το Ηράκλειο και η διανομή τους στα σχολεία να γίνει με οχήματα του δήμου. Μετά από επικοινωνία με την αρμόδια υπηρεσία, υπήρξε ενημέρωση πως η παραλαβή των βιβλίων μπορεί να γίνει σήμερα (Παρασκευή 9 – 9). Έτσι με φορτηγά του δήμου Φαιστού κι επίβλεψη δημοτικών υπαλλήλων, έγινε η μεταφορά προκειμένου η δημοτική Αρχή να έχει εκτελέσει στο ακέραιο όλες τις υποχρεώσεις της για την προετοιμασία της νέας Σχολικής χρονιάς.

Για τη διευκόλυνση και την ομαλή έναρξη λειτουργίας όλων των σχολείων, με γνώμονα την προαγωγή της Παιδείας, η δήμαρχος Φαιστού και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, έδωσαν εντολή μετά από σχετικό αίτημα, να παραληφθούν και να παραδοθούν βιβλία και στους Άγιους Δέκα, που υπάγονται εκτός διοικητικών ορίων του δήμου Φαιστού.

Τόσο η δήμαρχος κ. Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Φασομυτάκης, επόπτευσαν τη διαδικασία παράδοσης των βιβλίων, ενώ βρέθηκαν επίσης στις σχολικές μονάδες Τυμπακίου κατά τη διάρκεια παράδοσης, προκειμένου να διαπιστώσουν πως όλες οι ενέργειες εκτελούνται σωστά.

«Έχουμε πει κατ’ επανάληψη πως ζητήματα που σχετίζονται με τη νέα γενιά και ειδικότερα την Παιδεία, αποτελούν θέματα αδιαπραγμάτευτα για το δήμο Φαιστού» ανέφερε μεταξύ άλλων η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη και πρόσθεσε:

«Στο δεδομένο πλαίσιο, φροντίσαμε όλη αυτή την περίοδο να κάνουμε τις απαιτούμενες ενέργειες που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες μας, αλλά και πέρα από αυτές, προκειμένου να διασφαλίσουμε μια σωστή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Βρισκόμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών και των μαθητών, ενώ η παρουσία μας είναι διαρκής».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook