Μελέτη της τράπεζας ΑΝΖ και του οικονομικού οργανισμού Port Jackson Partners προβλέπει ταχύρυθμη ανάπτυξη της αυστραλιανής οικονομίας στο αμέσως προσεχές μέλλον με τους φυσικούς πόρους και άλλα προϊόντα να «μεταμορφώνουν» την Αυστραλία σε επίγειο παράδεισο.

Η μελέτη προβλέπει «μπουμ» των μεταλλευμάτων και άλλων αγαθών, που θα υπερδιπλασιάσουν την αξία των εξαγομένων προϊόντων και θα διπλασιάσουν τον αριθμό των εργαζομένων στη βιομηχανία μεταλλευμάτων.

Συγκεκριμένα, η μελέτη προβλέπει, ότι το 2030 η αξία των εξαγώγιμων προϊόντων θα αυξηθεί σε 450 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων στην εξορυκτική βιομηχανία θα ανέλθει σε 1.450.000 άτομα από 693.000 που είναι σήμερα.

«Δεν πρόκειται για συνηθισμένη αύξηση της ζήτησης ορυκτών μετάλλων και άλλων αγαθών. Πρόκειται, μάλλον για συντελούμενη παγκόσμια αλλαγή μακράς χρονικής διάρκειας, η οποία θα αναβαθμίσει το βιοτικό επίπεδο και την κοινωνική θέση εκατομμυρίων πολιτών του πλανήτη» σημειώνουν οι συντάκτες της μελέτης.

Η εξόρυξη του ορυκτού πλούτου και η εκβιομηχάνιση άλλων εξαγώγιμων αγαθών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Νέος Κόσμος», θα απαιτήσουν επενδύσεις δύο τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να μπορέσει η Αυστραλία να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση προϊόντων από την αστικοποιούμενη βιομηχανία.

Οι συντάκτες της μελέτης προειδοποιούν τους κυβερνώντες, ότι οι θετικές προοπτικές της αυστραλιανής οικονομίας δεν πρέπει να αποτελέσουν αιτία εφησυχασμού για «να μην χάσουμε το τραίνο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook