Στις περισσότερες δραστηριότητες στον υπολογιστή υπάρχει η δυνατότητα undo, που με τρόπο μαγικό διορθώνει όλα μας τα λάθη. Ακόμα και αρχεία που σβήσαμε οριστικά, υπάρχουν μέθοδοι για να τα ανακτήσουμε. Στο webmail, όμως, άπαξ και το mail φύγει, έφυγε, και δεν υπάρχει γυρισμός. Εκτός αν χρησιμοποιούμε το GMail, όπου ενεργοποιώντας την κατάλληλη (πειραματική) δυνατότητα των Gmail Labs έχουμε τη δυνατότητα να ακυρώσουμε ένα e-mail που μόλις στείλαμε!

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Έχουμε μόλις πατήσει το κουμπί αποστολής στο GMail, και ένα δευτερόλεπτο μετά συνειδητοποιούμε πως ξεχάσαμε να βάλουμε το attachment/στείλαμε μισό το mail/στείλαμε την ερωτική εξομολόγηση στο αφεντικό μας (αντί για τον υπεύθυνο της αποθήκης).

Πανικόβλητοι, προσπαθούμε να ακυρώσουμε την αποστολή, να κλείσουμε το browser, να ξεριζώσουμε το καλώδιο του δικτύου με τα δόντια. Όμως, συνήθως το Gmail έχει ήδη κερδίσει τον αγώνα, το e-mail έχει σταλεί και είναι θέμα χρόνου να το διαβάσει ο παραλήπτης του.

Όπως έχει συμβεί σε όλους μας κάτι παρόμοιο, συνέβη και στον Michael Leggett, User Experience Designer για το Gmail. Όπως αναφέρει το pcsteps.gr, ο Michael Leggett πρότεινε την ιδέα στους εργαζόμενους του Gmail και πολλοί συμφώνησαν, μεταξύ των οποίων ο Yuzo Fujishima, ένας μηχανικός στα γραφεία της εταιρείας στο Tokyo.

Το αποτέλεσμα μπορείτε να το δοκιμάσετε στην πράξη στο δικό σας λογαριασμό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο γραναζάκι πάνω δεξιά στο παράθυρο του gmail σας και να επιλέξετε Mail settings

\"1\"

Από εκεί, πηγαίνετε στο Labs (είναι η 8η επιλογή από αριστερά).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook