Η 64η διεθνής έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, που θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στις 15 Σεπτεμβρίου και για 10 ημέρες θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, είναι πάρα πολύ σημαντική για την αυτοκινητοβιομηχανία: Θα πραγματοποιηθούν εκεί περισσότερες από 100 παγκόσμιες πρεμιέρες μοντέλων παραγωγής και πρωτοτύπων, μέσα από τα οποία ο κάθε κατασκευαστής επιδεικνύει το επίπεδο της τεχνογνωσίας του, αλλά και το δρόμο που πρόκειται να τραβήξει στο μέλλον.

Πάνω από όλα, στη φετινή Φρανκφούρτη θα ξεχωρίσουν οι ηλεκτρικές κατασκευές, καθώς το δέλεαρ των μηδενικών εκπομπών ρύπων είναι ακαταμάχητο.

 
Το 4torxoi.gr συνοψίζει το τι πρόκειται να δούμε στη γερμανική πόλη, κατά αλφαβητική σειρά…

\"\"
Abarth
Τρεις νέες εκδόσεις θα επιδείξει η Abarth στην Φρανκφούρτη, πιστές στη γραμμή που έχει χαράξει η εταιρεία για περίπου 50 χρόνια, που μεταφέρουν την αίσθηση των αγωνιστικών αυτοκινήτων στο δρόμο. Αυτές είναι η 695 Competizione, το Punto Super Sport και το 500 Cabrio Italia.
 

\"\"

Alfa Romeo 4C Concept
«Μέρος δεύτερο» για την Alfa Romeo 4C Concept, που αναμένεται να ενθουσιάσει στη Φρανκφούρτη τους πιστούς φίλους της ιταλικής εταιρείας και όχι μόνο. Διθέσια, μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς και κινητήρας τοποθετημένος στο κέντρο κάνουν σαφείς τις προθέσεις των Ιταλών. Το μηχανικό σύνολο των 1.75 λίτρων αποδίδει 200 ίππους ισχύος.
 

\"\"

Alfa Romeo MiTo
Ενισχυμένη με τους νεότερους κινητήρες της Fiat Group θα πάει η Alfa Romeo MiTo στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Πρόκειται για το δικύλινδρο TwinAir των 85 ίππων και τον 1.3 JTDM-2, αμφότεροι με ισχύ 85 ίππων.
 

\"\"

Αudi A2 concept
Το ηλεκτρικό 4θέσιο όχημα ζυγίζει 1.150 κιλά και αποδίδει σε ισχύ 116 ίππους, με 27,5 χιλιογραμμόμετρα ροπής. Μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 9,3 δευτερόλεπτα, ενώ η ανώτατη ταχύτητά του ανέρχεται στα 150 χιλιόμετρα την ώρα και η αυτονομία του στα 200 χιλιόμετρα.
 

\"\"

Audi Urban Concept
Ένα ακόμη ηλεκτρικό πρωτότυπο από την Audi, τεχνική σπουδή περισσότερο, με το οποίο η γερμανική εταιρεία επιχειρεί να διευρύνει περαιτέρω τους τεχνολογικούς ορίζοντές της. Η διάταξη καθισμάτων του Audi urban concept είναι 1+1, το οποίο μεταφράζεται σε μία θέση επιβάτη, ακριβώς πίσω από τη θέση του οδηγού.
 

\"\"

Αudi: Nέοι V8 για τις εκδόσεις «S»
Η γερμανική εταιρεία αντικατέστησε τους γνωστούς μας κινητήρες V10 στις εκδόσεις «S» των μεγάλων μοντέλων της με τον νέο 4λιτρο TFSI twin-turbo V8. Το νέο μηχανικό σύνολο θα εξοπλίζει πλέον τα S6 και S8, αλλά και το εντελώς νέο S7 Sportback. Όλα τα μοντέλα με τον 4λιτρο TFSI, που θα συνοδεύονται και με σύστημα Start & Stop, θα ξεκινήσουν να διατίθενται στην ευρωπαϊκή αγορά το τελευταίο τρίμηνο του 2011.
 

\"\"

BMWi3 & i8
H γερμανική εταιρεία θα παρουσιάσει επίσημα στη Φρανκφούρτη τη νέα γενιά «καθαρών» μοντέλων της, με το όνομα «i». Τα δύο πρώτα δείγματα γραφής είναι το μικρό «i3» και το σπορ «i8». Επιδίωξη των Βαυαρών με τη νέα οικογένεια «i» είναι η καθιέρωση μιας νέας και αυτόνομης σε σχέση με την BMW υπο-μάρκας, η οποία θα εντάσσει στους κόλπους της αμιγώς οικολογικά μοντέλα (δηλ. ηλεκτρικά plug-in και υβριδικά).
 

\"\"

Chevrolet Malibu

Μετά την πρώτη παγκόσμια εμφάνισή του στις ΗΠΑ και στην Κίνα, το νέο Malibu θα πραγματοποιήσει την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Παράλληλα, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ένα μοντέλο της συγκεκριμένης σειράς θα δώσει το «παρών» στη γηραιά ήπειρο και μετέπειτα θα δοκιμασθεί εμπορικά στην αγορά της.
 


\"\"

Chevrolet Miray Roadster Concept

To concept του roadster με τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο και υβριδικό σύστημα κίνησης, που παρουσίασε στη Σεούλ η Chevrolet, θα πραγματοποιήσει τον επόμενο μήνα την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα στη Φρανκφούρτη. Το όνομά του στην κορεατική γλώσσα σημαίνει «μέλλον».

\"\" 

Citroen Tubik concept
Το concept αυτό, που είναι ενταγμένο στο «Multicity project» της εταιρείας επαναφέρει στην επικαιρότητα το αρχικό πνεύμα της Citroen, από την εποχή που εκείνη πρώτη ίδρυσε την κατηγορία των vans, με τα μοντέλα «Type H» και «TUB». Το Tubik, που φέρει τροχούς διαστάσεων 22 ιντσών, είναι εννεαθέσιο…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook