Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους αναμένεται να αντιμετωπίσουν τα ειδικά σχολεία στα Χανιά καθώς οι ελλείψεις τόσο σε διδακτικό όσο και σε βοηθητικό προσωπικό όπως κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι, είναι αρκετά μεγάλες.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων κ. Φώτης Ποντικάκης στο 3ο Ειδικό σχολείο, λείπουν συνολικά 5 δάσκαλοι, 3 από την πρωινή και 2 από την απογευματινή βάρδια, ενώ αρκετές είναι οι ελλείψεις και στο βοηθητικό προσωπικό. Πρακτικά αυτό σημαίνει όπως σημειώνει ο κ. Ποντικάκης οτι θα είναι αρκετά επικίνδυνο να κάνουν μάθημα μόλις δύο δάσκαλοι σε 19 παιδιά, ενώ απαιτείται ένας δάσκαλος ανά 5 μαθητές.

Ελλείψεις σε βοηθητικό προσωπικό υπάρχουν και στο 1ο Ειδικό Σχολείο.

Παράλληλα πρόβλημα υπάρχει και σε ότι αφορά τη μεταφορά των μαθητών, καθώς ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί, το πως θα γίνεται αυτή η μεταφορά στα σχολεία, αφού το υπουργείο Παιδείας δεν έχει εγκρίνει τα απαιτούμενα κονδύλια, προς το δήμο Χανίων που πλέον έχει την συγκεκριμένη ευθύνη.

Συνέπεια της κατάστασης αυτής είναι το να μην μπορούν αρκετοί μαθητές να πάνε στο σχολείο τους αφού πολλοί γονείς δεν έχουν σε καθημερινή βάση αυτή τη δυνατότητα.