Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανία, George Osborne δήλωσε σήμερα ότι είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν οι αποφάσεις που λήφθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών στις 21 Ιουλίου για να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στην παγκόσμια αγορά και να μετριαστεί η αβεβαιότητα.

Σημείωσε εξάλλου ότι οι υπουργοί Οικονομικών των επτά πλέον ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών (G7) κατέληξαν σε συμφωνία στη συνάντηση τους την Παρασκευή σχετικά με τα αίτια των πρόσφατων αναταράξεων στις αγορές.

Όπως δήλωσε, οι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν επίσης για τις επόμενες δράσεις σε σχέση με την αντιμετώπισή της κρίσης που θα πρέπει να περιλαμβάνουν τη βελτίωση της διακυβέρνησης της ζώνης του ευρώ, την αντιμετώπιση των ανισορροπιών και την διαμόρφωση αξιόπιστων προγραμμάτων δημοσιονομικής εξυγίανσης.

\”Συμφωνήσαμε ότι η μεγάλη πρόκληση αυτό το φθινόπωρο είναι να παραδώσουμε τα αποτελέσματα\”, δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους και πρόσθεσε. \”Ο κίνδυνος είναι γύρω από την εκτέλεση του σχεδίου και όχι στην εκπόνηση ενός κοινού σχεδίου\”.

Υπογράμμισε τέλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο capital.gr, ότι η εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου είναι το πιο σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και των επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook