Τις ευχές του σε μαθητές και καθηγητές με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς εκφράζει με σχετική του ανακοίνωση ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Απόστολος Κλινάκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Κλινάκης αναφέρει:

 «Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές, αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι, με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους, θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης και να εκφράσω σε όλους, αλλά και στον καθένα και στην καθεμιά ξεχωριστά, τις θερμότερες ευχές μου για μια γόνιμη και δημιουργική σχολική χρονιά.

Καλωσορίζω ιδιαίτερα τους νέους συναδέλφους στην εκπαιδευτική οικογένεια και τους εύχομαι καλή σταδιοδρομία στον ευαίσθητο και απαιτητικό χώρο της εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο της δύσκολης οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας, την οποία βιώνει σήμερα η χώρα μας, οι εκπαιδευτικοί, μια κατηγορία εργαζομένων με υψηλό βαθμό επιστημονικής κατάρτισης και επαγγελματικής εξειδίκευσης, με κατά παράδοση υψηλό αίσθημα ευθύνης, αφοσίωσης και κοινωνικής προσφοράς, καλούνται να δώσουν, μέσα σε αντίξοες συνθήκες και κάτω από τους καταναγκασμούς της ιστορικής στιγμής, τον καλύτερο εαυτό τους για μια ολοκληρωμένη παιδεία στα νιάτα της πατρίδας μας και να συμβάλουν, στο μέτρο που τους αναλογεί, στην οικονομική, κοινωνική και πνευματική ανόρθωση του τόπου.

Καλούνται να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και στις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής με πίστη στην αποστολή τους, αφοσίωση στο έργο τους και ανιδιοτέλεια στην κοινωνική προσφορά τους. Να εμπνεύσουν και να εμψυχώσουν τη νέα γενιά, προκειμένου να συμβάλει και αυτή με τη σειρά της στη βελτίωση της πραγματικότητας που βιώνουμε όλοι μας.

Να δώσουν πνοή στο όραμα ενός καλύτερου κόσμου. Να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση και τις αξίες του πολιτισμού μας αλλά και την ελπίδα ότι ένας άλλος κόσμος δικαιοσύνης, προόδου και ευημερίας είναι εφικτός.

Απευθυνόμενος ιδιαίτερα σ’ εσάς, τις μαθήτριες και τους μαθητές, για τους οποίους το σχολείο αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής, αφού όχι μόνο συνδέεται με την καθημερινότητά σας αλλά και με τα όνειρά σας για το μέλλον και τις προοπτικές της προσωπικής σας ζωής, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλοι μας, από τους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων μέχρι την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το υπουργείο Παιδείας, είμαστε δίπλα σας, παραστεκόμαστε στην προσπάθειά σας και αφουγκραζόμαστε τους πόθους και τις ελπίδες σας.

Το σχολείο έχει να επιτελέσει και ένα σημαντικό ρόλο στη σημερινή εποχή της αμφισβήτησης και της κρίσης θεσμών και αξιών.

Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον συνεχών αλλαγών, μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούμαστε να προσαρμοζόμαστε συνεχώς, να διατηρούμε ζωντανή την επαφή με τη γνώση και να υπηρετούμε την υψηλή ιδέα της μόρφωσης με βαθιά και ουσιαστική συνεργασία, γόνιμο και ειλικρινή διάλογο, καλόπιστη και εποικοδομητική κριτική, αμοιβαία συμπληρωματική δράση.

Το σχολείο ετοιμάζει τους αυριανούς πολίτες. Είναι ή θα πρέπει να είναι μια κυψέλη χαράς, εργασίας και δημιουργικότητας. Για αυτό και η συνεργασία πρέπει να είναι βαθιά, καλόπιστη, ειλικρινής και ουσιαστική.

Ιδιαίτερα φέτος, με τις αλλαγές στη διοίκηση και στα προγράμματα σπουδών, που έχουν ήδη δρομολογηθεί, είναι μια πρόκληση για όλους μας να εργαστούμε για την επιτυχία της νέας αυτής προσπάθειας. Με τις σκέψεις αυτές απευθύνομαι σε όλους σας και σας εύχομαι Καλή Σχολική Χρονιά.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση, πάντα στο πλευρό των μαθητών και του μαχόμενου εκπαιδευτικού, δεσμεύεται ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την επίτευξη του κοινού μας στόχου, να διαμορφώσουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα αναβαθμισμένο, ποιοτικό και ανταγωνιστικό, το οποίο θα διασφαλίζει στις νέες και τους νέους του τόπου μας τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες να ικανοποιήσουν τα όνειρά τους και να ενταχθούν με τα καλύτερα δυνατά εφόδια στον επαγγελματικό και τον κοινωνικό στίβο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook