Άνοιξαν το πρωί του Σαββάτου οι πύλες της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Παρών στα εγκαίνια ήταν όχι ο πρωθυπουργός, αλλά ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας για την ελληνική οικονομία. Με ενδιαφέρον όπως αναφέρεται στο in.gr, αναμένεται ομιλία του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου σε εκπροσώπους επιμελητηρίων.

Μετά την τέλεση των εγκαινίων υπουργός Ανάπτυξης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε όλες τις υποχρεώσεις μας, να μειώσουμε το σπάταλο κράτος, να βελτιώσουμε ριζικά το επιχειρηματικό περιβάλλον, να συγκρουστούμε με όλα τα δεσμά που κρατούν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και την παραγωγικότητα της χώρας καθηλωμένες, να προστατεύσουμε την κοινωνική συνοχή.

» Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει. Η Ευρώπη πρέπει επίσης να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κινηθεί γρήγορα στην υλοποίηση της απόφασης της 21ης Ιουλίου, για να πάψει το μαρτύριο του Σισύφου για τον ελληνικό λαό. Η αδράνεια είναι καταστροφική για όλους μας. Και πρώτοι εμείς ανοίγουμε το βήμα και πάμε μπροστά για να χτίσουμε τη Νέα Ελλάδα που αξίζουμε. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει».

Τα εγκαίνια τελέστηκαν χοροστατούντος του μητροπολίτη Άνθιμου και παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη και του υφυπουργού Ανάπτυξης Θάνου Μωραΐτη.