Με απόλυτη ειλικρίνεια και χωρίς καμία ωραιοποίηση για την οικονομική κατάσταση της χώρας αναμένεται να μιλήσει ο πρωθυπουργός στην 76η ΔΕΘ, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στενοί συνεργάτες του. Τονίζουν ότι ο κ. Παπανδρέου θα αναφερθεί στις προκλήσεις και στους κινδύνους, αλλά και στις προοπτικές και στις ευκαιρίες που μπορεί να προκύψουν από την κρίση.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως αναφέρουν συνεργάτες του στα Νέα Σαββατοκύριακο, θα αφιερώσει ένα τμήμα της ομιλίας του στο «πώς φτάσαμε ώς εδώ» και θα επισημάνει στοιχεία που «δεν θα αφήσουν ανέγγιχτη καμία περίοδο της μεταπολίτευσης». Θα πρόκειται, συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές,  για μια «γενναία προσέγγιση της αλήθειας χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς μικροκομματικές αντιλήψεις».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει μήνυμα «εθνικής συστράτευσης» προς τη δημιουργική Ελλάδα σε μια ακόμη προσπάθεια να υπάρξει επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Αναφέρεται ακόμη ότι θα προσπαθήσει να δώσει μια προοπτική για τη συνέχεια και θα παρουσιάσει έναν οδικό χάρτη για την έξοδο από την κρίση. Ο οδικός χάρτης, σημειώνουν οι συνεργάτες του, «θα παράσχει ασφάλεια και ελπίδα στην ελληνική οικογένεια η οποία πλήττεται ιδιαίτερα από τα μέτρα που ελήφθησαν το τελευταίο διάστημα».

Ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η συμφωνία που επιτεύχθηκε με την ΕΕ την 21η Ιουλίου, και γι\’ αυτό το λόγο θα ήταν παράλογο από μέρους μας να αντιμετωπίσουμε εχθρικά σε αυτή τη φάση Ευρωπαίους εταίρους μας.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook