Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διέψευσε το Σάββατο από τη Μασαλία, όπου συμμετέχει στη σύνοδο της G8, ότι είναι φαβορί για τη διαδοχή του Ζαν-Κλοντ Γιούκερ στην προεδρία του Eurogroup.

«Eίναι παράλογο» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Μάρτιν Κράινμπάουμ, αναφερόμενος στο σχετικό δημοσίευμα του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού Focus.

«Όταν γίνεται αναφορά σε ονόματα, τις περισσότερες φορές επανέρχεται το όνομα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Εάν το θέλει, θα είναι» εκτιμούν ωστόσο διπλωμάτες, τους οποίους επικαλείται το Focus, το οποίο θα κυκλοφορήσει την Κυριακή.

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο Σόιμπλε θεωρείται φαβορί για τη διαδοχή, τον Ιανουάριο του 2012, του Λουξεμβούργιου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στη θέση του επικεφαλής της ομάδας των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Το περιοδικό όπως αναφέρει το in.gr, τονίζει ότι ο διορισμός ενός Γερμανού στη θέση αυτή θεωρείται πιθανός και από διπλωμάτες που δεν είναι Γερμανοί.

«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι σίγουρα κάποιος που είναι απολύτως κατάλληλος. Η Γερμανία πρέπει να ηγηθεί σε πολιτικό επίπεδο, αν η κουλτούρα της σταθερότητας πρέπει να επιβληθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος των ευρωβουλευτών της συντηρητικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Βαυαρίας, Μάρκους Φέρμπερ.