Πρωινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΕΚΣΕΔ) αρχικά από το αντίστοιχο MRCC Ρώμης και μετά από επιβεβαίωση με τη διαχειρίστρια εταιρεία MARINE MANAGEMENT SERVICES M.C. του Δ/Ξ πλοίου «UNITED EMBLEM» Ν.Π.12037 ότι εκδηλώθηκε σε αυτό απόπειρα πειρατείας, ενώ έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα και σε απόσταση 24 ν.μ. Δυτικά Υεμένης και 36 ν.μ. Ανατολικά Ερυθραίας.

Στο ανωτέρω Δ/Ξ επιβαίνουν είκοσι έξι (26) άτομα πλήρωμα (10 Έλληνες Ναυτικοί –ειδικότητες: Πλοίαρχος, Υποπλοίαρχος, Ανθυποπλοίαρχος, Α΄ Μηχανικός, Β΄ Μηχανικός, Γ’ Μηχανικός, Δόκιμος Καταστρώματος, δύο Δόκιμοι Μηχανής, ένας Αντλιωρός – 15 Φιλιππινέζοι – 1 Ουκρανός).

Το Δ/Ξ είναι σε έμφορτη κατάσταση και είχε αποπλεύσει από τερματικό σταθμό Kharq Island Ιράν στις 03/09/2011 με προορισμό το λιμένα Fos Γαλλίας.

Αμέσως μόλις η πληροφορία περιήλθε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., με εντολή του Υπαρχηγού Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναυάρχου Φουστάνου Θ. ενεργοποιήθηκε η Ομάδα Διαχείρισης Περιστατικών Πειρατείας Πλοίων που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών και ενημερώθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής και οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Η Ομάδα Διαχείρισης Περιστατικών Πειρατείας Πλοίων ενημέρωσε τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, καθώς και τα Διεθνή Κέντρα για την καταπολέμηση περιστατικών πειρατείας.

Το ΕΚΣΕΔ βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση του πλοίου με υποτύπωση στιγμάτων (πορεία – ταχύτητα), σε συνεργασία με την προαναφερθείσα διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου, με έδρα στον Πειραιά.

Παράλληλα, το ΕΚΣΕΔ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια Διεθνή Κέντρα για την καταπολέμηση περιστατικών πειρατείας, αξιολογώντας όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες και σε διαρκή επικοινωνία με εκπρόσωπο της διαχειρίστριας εταιρείας του πλοίου.

Κατά δήλωση υπεύθυνου Ασφαλείας εταιρείας (CSO), εκπροσώπου της ανωτέρω διαχειρίστριας πλοίου εταιρείας, μετά από τελευταία ενημέρωσή τους από τον Πλοίαρχο του πλοίου, περί ώρας 16.05 μ.μ. Ελλάδος, όλο το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook