Διέψευσε σήμερα Κυριακή, από τα Χανιά ο υφυπουργός Εργασίας  κ.Βασίλης Κεγκέρογλου την φημολογία για αναθεώρηση του πολυνομοσχεδίου για τα εργασιακά.
 
Ο κ. Κεγκέρογλου, διευκρίνισε ότι η Τρόικα αρκείται στο υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, δεν ζητά τροποποιήσεις και η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι το πολυνομοσχέδιο θα αποκαταστήσει την ομαλότητα στην αγορά.

\”Σε αυτή την φάση δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα\” απάντησε ο υφυπ.Εργασίας σε ερώτηση του Flashnews για το αν η τρόικα ζητά αναθεώρηση του πρόσφατου νόμου για τις εργασιακές σχέσεις και επεσήμανε πως \”πιστεύω ότι ούτε στο μέλλον θα τεθεί διότι για μας είναι ένας θεσμός που θα έχει αποτελέσματα. Θα είναι θετικός καθώς απο την μια μεριά δημιουργεί ένα ανάχωμα στην επέκταση των ατομικών συμβάσεων και απο την άλλη δίνει την δυνατότητα να εντιμετωπίσουμε προβλήματα βιωσιμότητας των επιχειρήσεων με παράλληλη διατήρηση των θέσεων εργασίας\”.

Ο υφυπουργός Εργασίας, υπογράμμισε ότι, «διαψεύστηκαν βέβαια όλοι αυτοί που μιλούσαν για χιονοστιβάδα ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων αλλά αναμένουμε και θετικές εξελίξεις γιατί ο σκοπός της θεσμοθέτησης ήταν να δώσουμε την απαραίτητη ευελιξία στις επιχειρήσεις, να ενισχύσουμε την βιωσιμότητά τους, αλλά ταυτόχρονα να διατηρήσουμε θέσεις εργασίας και ένα σταθερό πλαίσιο για όλους του εργαζόμενους\”.

Σε ότι αφορά στο θέμα του 13ου και 14ου μισθού, ο κ.Κεγκέρογλου τόνισε πως \”αυτό αφορά τους κοινωνικούς εταίρους, αφορά τις διαπραγματεύσεις, είτε αυτές είναι μέσω επιχειρήσιακών, είτε μέσω κλαδικών συμβάσεων, είτε μέσω της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης και κανέναν άλλον. Το ύψος των αμοιβών είναι αποκλειστικά θέμα των κοινωνικών εταίρων\”. 

Πάντως σε παρατήρηση πως κάποιες επιχειρήσεις προχωρούν σε περικοπές εν μέρει ή ολικά αυτών των δύο μισθών ο υφυπ.Εργασίας ήταν κατηγορηματικός : \”Πολλές επιχειρήσεις πραγματικά έχουν πρόβλημα επιβίωσης και πρέπει να συμβάλλουμε στην αντιμετώπισή του, με την διασφάλιση θέσεων εργασίας. Αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν και πολλοί επιχειρηματίες οι οποίοι επικαλούνται την κρίση και παραβαίνουν τους Νόμους. 

Κανένας εργοδότης δεν έχει δικαίωμα και είναι παράνομο, μονομερώς να αποφασίζει περικοπές και μάλιστα εκτός των ορίων των συμβάσεων. Αυτό να γίνει ξεκάθαρο και γι\’αυτό υπάρχει και η παρέμβαση και ο έλεγχου του σώματος επιθεωρητών εργασίας\”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook