Συνηθισμένος στις ανατροπές είναι πλέον ο Εργοτέλης που μετά τον βαθμό της ισοπαλίας που «τσίμπησε» στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου , το Σάββατο το βράδυ στο Παγκρήτιο Στάδιο έκανε ακόμη μια πιο μεγάλη ανατροπή παίρνοντας μια μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 2-1.

Οι «κιτρινόμαυροι» κόντρα σε έναν ΠΑΟΚ που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 54΄λόγω της αποβολής του Αρίας και παρόλα αυτά προηγήθηκε με 0-1 στο 68΄ με κεφαλιά του Μπαλάφα κατάφεραν να πετύχουν την πλήρη ανατροπή και να πάρουν το πολύτιμο τρίποντο στο ντεμπούτο στην έδρα τους για φέτος μέσα από ένα εκρηκτικό τρίλεπτο.

Αρχικά ισοφάρισαν σε 1-1 στο 84΄ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Λεάλ από τα δεξιά, και τρία λεπτά αργότερα στο 87΄ έκαναν το τελικό 2-1 με κεφαλιά του Μπούντιμιρ μετά από σέντρα του Ρομάνο.

Η εικόνα του αγώνα

Στο πρώτο ημίχρονο καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης αλλά ο ΠΑΟΚ είχε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Δύο με τον Βιερίνια στο 3΄ και το 17΄ και μια τριπλή ευκαιρία στο 29’ με τον Βιερίνια, τον Ίβιτς και τον Μπαλάφα.

Στο 30΄ ο Εργοτέλης απώλεσε σημαντική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Βίσιο να περνάει μόλις άουτ.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 54΄οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στον αγώνα καθώς ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αρίας με δεύτερη κίτρινη κάρτα (είχε δεχθεί την πρώτη στο 31΄).

Ο Εργοτέλης αμέσως πίεσε για να κάνει το 1-0 και έχασε δύο καλές ευκαιρίες για να το κάνει στο 55΄ με τον Φραγκουλάκη και στο 59΄ με τον Λεάλ.

Ο ΠΑΟΚ όμως προειδοποιήσε για το 0-1 στο 61΄ με τον Βιερίνια και επτά λεπτά αργότερα το πέτυχε με την εύστοχη κεφαλιά του Μπαλάφα στο 68΄ μετά το φάουλ του Λίνο από πλάγια δεξιά.

Η κρητική ομάδα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και πέτυχε την πλήρη ανατροπή παίρνοντας μεγάλη νίκη . Αρχικά στο 84΄ ο Λεάλ με φαντναστικό φάουλ ισοφάρισε σε 1-1 και το «κερασάκι» στην τούρτα έβαλε ο Μπούντιμιρ τρία λεπτά αργότερα όταν με κεφαλιά παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Κρέσιτς γράφοντας το τελικό 2-1.

Εργοτέλης (Ν. Καραγεωργίου): Πίρσον, Βίσιο, Ρομάνο, Σίλβα Ζούνιορ, Γιαλούσης, Χίμπλιγκερ, Σαρρής (62’ Ολίσε), Γιοβάνοβιτς (79’ Κουτσιανικούλης), Φραγκουλάκης (79’ Μπέτο), Λεάλ, Μπούντιμιρ.

ΠΑΟΚ (Λ. Μπόλονι): Κρέστιτς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Έττο, Μπαλάφας, Ίβιτς (89’ Παπάζογλου), Αρίας, Βιεϊρίνια, Γεωργιάδης (60’ Λαζάρ), Σαλπιγγίδης (71’ Ρομπέρ).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook