Σε μακελειό κατέληξε η έξοδος για δύο φίλους από το Τυμπάκι στο Ηράκλειο, που το βράδυ του Σαββάτου πήγαν σε καντίνα της περιοχής για να διασκεδάσουν.

Οι δύο φίλοι, 52 και 40 ετών, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο και ενώ είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, διαπληκτίστηκαν έντονα με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν  από την καντίνα.

Τίποτα όμως δεν προμήνυε αυτά που θα επακολουθούσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 53χρονος αποχώρησε απο την ταβέρνα με την μοτοσυκλέτα του και ο 40χρονος με ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε ένα άλλο άτομο.

Κάποια στιγμή και ενώ το αυτοκίνητο με τον 40χρονο ακολουθούσε τον 52χρονο, ο πρώτος έβγαλε ένα πιστόλι και πυροβόλησε τον οδηγό της μοτοσυκλέτας.

Ο θάνατος για τον 53χρονο ήταν ακαριαίος ενώ ο δράστης εγκατέλειψε τον φίλο του στον τόπο του εγκλήματος και κατευθύνθηκε προς την επιχείρησή του.

Περίοικοι που είδαν τι είχε συμβεί κάλεσαν την αστυνομία η οποία έφτασε έξω από βιοτεχνία – ξυλουργείο ιδιοκτησίας του δράστη. Στο εσωτερικό της επιχείρησης βρέθηκε ο 40χρονος, ο οποίος και συνελήφθη, καθώς και μία κυνηγητική καραμπίνα, η οποία κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης εγκλήματος.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο 44χρονος ιδιοκτήτης της καντίνας, ο οποίος ήταν παρών στο φραστικό επεισόδιο και την ένοπλη επίθεση, δεν ενημέρωσε τις αρμόδιες Αρχές, με αποτέλεσμα να συντελέσει με αυτόν τον τρόπο στην παρασιώπηση του εγκλήματος.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 44χρονου, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν τα παρακάτω είδη οπλισμού:

– Μια κυνηγετική καραμπίνα
– Δυο μαχαίρια
– Ένα αεροβόλο με διόπτρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook