H επιβλητική φιγούρα του Πύργου του Αϊφελ δεσπόζει στον ορίζοντα του Παρισιού, όταν όμως μπλέκεται με το χτύπημα ενός κεραυνού στο βάθος κόβει την ανάσα και δίνει νέα διάσταση στον χαρακτηρισμό της γαλλικής πρωτεύουσας ως Πόλης του Φωτός.

Ο ερασιτέχνης φωτογράφος Μπερτράν Κουλίκ κατέγραψε αυτή την εικόνα μια ημέρα που, όπως θυμάται, «ο ουρανός ήταν εντελώς καθαρός αλλά ξαφνικά άρχισαν να πέφτουν κεραυνοί. Αρπαξα τη μηχανή μου και την έστησα στο τρίποδο δίπλα από το παράθυρο ελπίζοντας ότι θα συλλάβω κάποια εντυπωσιακή εικόνα. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα τραβούσα μια τόσο εντυπωσιακή φωτογραφία».

Ο ύψους 325 μέτρων Πύργος του Αϊφελ δεν χτυπήθηκε από τον κεραυνό, η εικόνα όμως που τράβηξε ο 31χρονος Γάλλος δημιουργεί την ψευδαίσθηση αυτή. Θα μπορούσε πάντως να είναι και συμβολική των προβλημάτων που αντιμετωπίζει αυτή την εποχή η Ευρώπη…

\"http://3.bp.blogspot.com/-Pd1UYLIRY7Y/Tl_A8sFtXqI/AAAAAAAAEiQ/MShMeHvOcVo/s640/eiffel_light.jpg\"

\"http://davidjrodger.files.wordpress.com/2011/09/awesome-photograph-lightning-bolt-appearing-to-strike-the-eiffel-tower-image-by-bertrand-kulik-all-rights-reserved.jpg\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook