Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ώστε να καταλογιστούν οι ευθύνες για την… εκ παραδρομής πρόσληψη συνολικά τεσσάρων αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ 04.01 (Φυσικών) στην Καρδίτσα ζήτησε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, Θωμάς Καρανίκας.

Ο ίδιος, με ανακοίνωσή του όπως δημοσιεύει η zougla.gr, υποστήριξε ότι έγινε σφάλμα κατά την πληκτρολόγηση στο Ηλεκτρονικό Σύστημα των λειτουργικών κενών στις σχολικές μονάδες και ότι το Υπουργείο Παιδείας προέβη άμεσα στην πρόσληψη εκπαιδευτικών του συγκεκριμένου κλάδου, για τους οποίους όμως δεν συντρέχουν λόγοι εκπαιδευτικών αναγκών.

«Ως Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας αναγνωρίζοντας το συγκεκριμένο σφάλμα εκφράζουμε και δημόσια τη συγγνώμη μας. Ενημερώσαμε το Υπουργείο άμεσα για το λάθος που έγινε, έχουμε ήδη προβεί σε όλες τις απαραίτητες και σύννομες ενέργειες για τη διόρθωση του σφάλματος, ενώ ταυτόχρονα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ώστε να χυθεί άπλετο φως, να καταλογιστούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν και να αποκατασταθεί η ηθική τάξη, η οποία θα οδηγήσει και πάλι στην εύρυθμη λειτουργία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας», αναφέρει – μεταξύ άλλων – στην ανακοίνωσή του ο κ. Καρανίκας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook