Μια σημαντική επιτυχία σημείωσε φοιτητική ομάδα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που κατέκτησε την 1η θέση στον φοιτητικό διαγωνισμό FormulaStudentSAE (Class 3) που πραγματοποιήθηκε στις 2-5 Σεπτεμβρίου στην πίστα αγώνων αυτοκινήτου στο Varanod’ Melegari της Ιταλίας.

Η ομάδα του Α.Π.Θ. σχεδίασε, όπως δημοσιεύει η zougla.gr, ένα πρωτοποριακό μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.

Ο φοιτητικός διαγωνισμός Formula Student SAE αφορά στη μελέτη, σχεδιασμό και κατασκευή μονοθέσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου με κριτήρια αξιολόγησης όπως στοιχεία πρωτοτυπίας, καινοτόμες σχεδιαστικές προτάσεις και τεχνολογικές λύσεις.

Στο διαγωνισμό συμμετέχουν Πολυτεχνικές Σχολές από όλο τον κόσμο, και αξιολογούνται με βάση τα παραπάνω κριτήρια καθώς και την απόδοση του οχήματος σε στατικές και δυναμικές δοκιμασίες που προβλέπονται από τους κανονισμούς του διαγωνισμού.

Η ομάδα Centaurus που αποτελείται από τους Έλληνες φοιτητές Αθανασιάδη Στέφανο, Βεντούρα Απόστολο, Επισκόπου Πέτρο, Μπίζα Λάμπρο, Γιακουμή Κωνσταντίνα, Λεβεντάκη Ανδρέα, Μανιό Στέφανο, Τσαπερλή Αθανάσιο και Καραναστάση Χρήστο με συντονιστή τον Λέκτορα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Αλέξη Κερμανίδη – έχει δημιουργηθεί τον Οκτώβριο του 2009 και συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό στο επίπεδο Class 3 που περιλαμβάνει μελέτη και σχεδιασμό των μηχανολογικών μερών του αυτοκινήτου. Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 4 Πανεπιστήμια από την Ιταλία, Γαλλία, Ινδία και Ελλάδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook