Συνεδριάζει το πρωί της Κυριακής, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου, άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη.

Υπό την πίεση των Βρυξελλών, για την 6η δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ, αποφασίστηκε η λήψη νέων μέτρων, τα οποία θα ανακοινωθούν από τον υπουργό Οικονομικών Ευ.Βενιζέλο μετά το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, μετά την ανένδοτη στάση των δανειστών και τη σοβαρή απειλή της μη καταβολής της δόσης των 8 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση προχωρά στην ταχύτερη επιβολή μέτρων.

Εν όψει της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα, αποφασίστηκε η περικοπή επιπλέον 1 δισ. ευρώ από τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων.

Αλλωστε, ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς το βράδυ του Σαββάτου ξεκαθάρισε ότι η χώρα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, πάση θυσία.

«Πήραμε την απόφαση να δώσουμε μάχη για να αποφύγουμε μία καταστροφή για τη χώρα και τον πολίτη, τη χρεοκοπίας και να μείνουμε στο ευρώ» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Πρώτη προτεραιότητα μας: Μία σίγουρη πορεία. Να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία».

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, λέγοντας ότι «αυτή την προσπάθεια δεν έχουμε το δικαίωμα να την αφήσουμε στη μέση, γιατί αν μείνει στη μέση, θα έχουν πάει χαμένες οι θυσίες».

«Πρώτη μας προτεραιότητα λοιπόν, η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου» σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι «θα λάβουμε και όποιες άλλες αποφάσεις πρέπει, θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να σταθεί όρθια η χώρα».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής, δεν απέκλεισε νέα μέτρα, μέσω του νέου φορολογικού, για να καλυφθούν οι αποκλίσεις, εάν χρειαστεί, αναγνωρίζοντας πως για τις αποκλίσεις, πέραν των επιπτώσεων της ύφεσης, ευθύνη έχουν και οι υστερήσεις που υπήρξαν.

Μετά την ολοκλήρωση των ανακοινώσεων του Ευ.Βενιζέλου για τα νέα μέτρα, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στην Αποθήκη Γ\’ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook