Εννέα άτομα που συνελήφθησαν το Σάββατο, στη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, οδηγούνται την Κυριακή στον εισαγγελέα. Παράλληλα, στον εισαγγελέα οδηγούνται τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν στη διάρκεια επεισοδίων στο Σύνταγμα το βράδυ του Σαββάτου. Τα ξημερώματα της Κυριακής, ένταση επικράτησε στα Εξάρχεια, καθώς ομάδα νεαρών επιτέθηκε με μολότοφ σε δυνάμεις των ΜΑΤ και η αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών.

Συγκεκριμένα και όπως δημοσιεύει το in.gr, στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα εννέα άτομα, τα οποία συνελήφθησαν από αστυνομικούς, με την κατηγορία ότι κατείχαν διάφορα αντικείμενα και συμμετείχαν στα επεισόδια, που σημειώθηκαν χθες το βράδυ, έξω από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνολικά προσήχθησαν σε αστυνομικά τμήματα 93 άτομα, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα, ενώ προκλήθηκαν μικρής έκτασης ζημίες από ρίψεις αντικειμένων, σε υποκαταστήματα τραπεζών και στην είσοδο του κτιρίου της Λέσχης Φρουράς Αξιωματικών Θεσσαλονίκης.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν από το χώρο των επεισοδίων και μετέφεραν σε νοσοκομεία για την παροχή των πρώτων βοηθειών, τουλάχιστον πέντε άτομα, ορισμένα από τα οποία παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα από τη ρίψη δακρυγόνων.

Στο μεταξύ, συνεργεία του δήμου και της πυροσβεστικής, στη διάρκεια της νύχτας, καθάρισαν τους δρόμους και τα πεζοδρόμια και απομάκρυναν τους κατεστραμμένους κάδους και τα άλλα αντικείμενα.

Σήμερα, εξάλλου, οδηγούνται στον εισαγγελέα τέσσερα άτομα, που συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου στη λεωφόρο Αμαλίας στο Σύνταγμα, για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, κατά τη διάρκεια επεισοδίων μικρής έκτασης.