Εκτενής αναφορά έγινε από τα διεθνή ΜΜΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου στη ΔΕΘ, εν μέσω επεισοδίων και συγκρούσεων της αστυνομίας με διαδηλωτές.

\"\"

«Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν τη σημαντική ομιλία του πρωθυπουργού» ανέφερε το βρετανικό δίκτυο, υπογραμμίζοντας πως η «Ελλάδα παλεύει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της» στο πλαίσιο των αποφάσεων για το πακέτο στήριξης της οικονομίας.

Η ελληνική κυβέρνηση, συνεχίζει το BBC, πρέπει να πείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στους τομείς της δημοσιονομικής πειθαρχίας, των μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων.

Έμφαση στην ομιλία του Γ. Παπανδρέου έδωσε, σύμφωνα με το zougla.gr, το Γαλλικό πρακτορείο.

\"\"

«Οι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών που φρουρούσαν το συνεδριακό κέντρο, πριν ρίξουν τα μεταλλικά κιγκλιδώματα» μετέδωσε το Reuters.

\"\"

Το CNN ότι 5.000 αστυνομικοί βρισκόταν σε επιφυλακή για τους περίπου 15.000 διαδηλωτές, όπως εκτίμησε ο ανταποκριτής τους, ενώ παράλληλα σχολιάζει την ομιλία του Γ. Παπανδρέου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook