Με αφορμή την σημερινή έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Χανίων, σε ανοιχτή του επιστολή προς τους γονείς και τους μαθητές παρέχει χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη προστασία των παιδιών.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο σύλλογος ΠΡΟ.Τ.Α. αναφέρει τα εξής :

\”Αγαπητοί γονείς,
Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, μέσα στα πλαίσια των συμβολών τις οποίες οφείλουμε να δίδουμε στα παιδιά μας (πέρα φυσικά από την καθημερινή πρακτική μας) θεωρούμε σκόπιμο να εφιστήσουμε την προσοχή σε όλους σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και ασφαλούς «επιβίωσης» στους δρόμους.

Πείτε λοιπόν στα παιδιά σας με την έναρξη τις ακόλουθες απλές συμβουλές:

α) Να περπατάνε πάντα μόνο από τις διαβάσεις που υπάρχουν διαγραμμίσεις

β) Να μην είναι ανυπόμονα και να περιμένουν τα πράσινα φανάρια

γ) Να μην ξεπετιώνται τα παιδιά ποτέ ανάμεσα από παρκαρισμένα αυτοκίνητα, διότι λόγω του μικρού σωματότυπου τους είναι ευάλωτα στον επερχόμενο απρόσεκτο οδηγό.

δ) Να μην επιτρέπουν στα παιδιά τους να κάθονται στα μπροστινά καθίσματα και φυσικά να δένονται με ζώνες ασφαλείας πρώτα οι γονείς και μετά να δένουν και τα παιδιά τους.

ε) Τα παιδιά να μην περνάνε ποτέ μπροστά από λεωφορεία και ειδικά από τα σχολικά λεωφορεία. Πάντα να πηγαίνουν από πίσω ή να περιμένουν να φύγει το λεωφορείο.

Στ) Να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους να στέκονται στο πεζοδρόμιο και όχι πάνω στο κατάστρωμα του δρόμου

ζ) Δεν χρειάζεται να τρέχουμε κρατώντας τα παιδιά από το χέρι προσπαθώντας να περάσουμε το δρόμο. Ενδέχεται να γλιστρήσουμε και τότε το μοιραίο μπορεί να συμβεί.

η) Να σεβόμαστε τον σχολικό τροχονόμο και να υπακούμε στις εντολές του. Έχει συμβάλλει στην ασφάλεια των παιδιών που πηγαινοέρχονται στο σχολείο.

Μην ξεχνάμε ότι η κυκλοφοριακή αγωγή και η ασφαλής συμπεριφορά μας στο δρόμο ξεκινάει μέσα από το σπίτι και το πώς εμείς οι ίδιοι με την καθημερινότητά μας εμπνέουμε θετικά ή αρνητικά τα παιδιά μας.
Γι’ αυτό ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί για μια καλή σχολική χρονιά και προπάντων χωρίς δυστυχήματα.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook