Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη Νέα Δημοκρατία και βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης παρέστη σήμερα τον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στα Λύκεια Σητείας.

Μετά το πέρα του Αγιασμού ο κ. Πλακιωτάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εύχομαι σε όλους, εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, να έχουν μια γόνιμη σχολική χρονιά, παρά τα πολλά και σοβαρά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν, όπως τις ελλείψεις βιβλίων και διδακτικού προσωπικού.

Ο χώρος της εκπαίδευσης αναμφισβήτητα αποτελεί έναν από τους βασικότερους μοχλούς υποστήριξης, εξέλιξης και θεμελίωσης της κοινωνικής προόδου, προετοιμάζοντας και εφοδιάζοντας το νευραλγικότερο κομμάτι του πληθυσμού, τους νέους μας.

Είμαι βέβαιος ότι οι εκπαιδευτικοί, οπλισμένοι με γνώσεις και πείρα, αλλά προπαντός διάθεση για δημιουργία και υψηλή συνείδηση του λειτουργήματός τους, θα καταφέρουν -για μια ακόμη φορά- να προσφέρουν στους μαθητές όλες εκείνες τις γνώσεις και τις βάσεις της ζωής, κάτι άλλωστε που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει ο τόπος μας.

Ότι θα ανταπεξέλθουν στις επιπτώσεις της καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής, η οποία όχι μόνο δεν επενδύει στη νέα γενιά, αλλά ναρκοθετεί την ίδια τους την μόρφωση και άρα το μέλλον τους και το μέλλον της Ελλάδας, με απαράδεκτες οριζόντιες περικοπές. Δυστυχώς για τους εκπροσώπους του Μνημονίου ούτε καν στοιχειώδη κοινωνικά δικαιώματα δεν είναι δεδομένα.

Από την άλλη πλευρά, χρειάζεται από τους μαθητές εγρήγορση, προσπάθεια, καθώς και όρεξη για μάθηση, γιατί «τ’ αγαθά κόποις κτώνται». Άλλωστε η γνώση έχει ως αντικειμενικό σκοπό να τους καταστήσει ικανούς να διαμορφώσουν τη δική τους μοναδική προσωπικότητα και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών. Να αλλάξουν τα «κακώς κείμενα» τα οποία και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται.

Εύχομαι, λοιπόν, σε όλους, διοικητικούς, εκπαιδευτικούς και γονείς του Λασιθίου, αλλά και όλης της Κρήτης, «καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά», ενώ στους μαθητές και τις μαθήτριες «καλή πρόοδο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook