Με επιστολή του, προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ζητά να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες, έτσι ώστε να παραχωρηθεί στο Ιστορικό Αρχείο Κρήτης το κτίριο των βοηθητικών εγκαταστάσεων και του αύλειου χώρου του Συγκροτήματος της Δικαστικής Φυλακής Χανίων, μετά τη μεταφορά της τελευταίας στις νέες εγκαταστάσεις.

Στην επιστολή τονίζεται η απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Αρχείο, εξαιτίας της έλλειψης χώρων, καθώς και το γεγονός ότι η παραχώρηση των Φυλακών θα απαλλάξει το Δημόσιο από το αρκετά υψηλό κόστος του μισθώματος του βοηθητικού κτιρίου του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, καθώς ζητείται η παραχώρηση Δημοσίου κτιρίου, σε Υπηρεσία επίσης του Δημοσίου.

«Απευθύνουμε και πάλι έκκληση να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν οι απαιτούμενες ενέργειες για την παραχώρηση του προαναφερθέντος κτιρίου, συμβάλλοντας έτσι στην επίλυση του οξύτατου και κατεπείγοντος προβλήματος της στέγασης του αναντικατάστατου και πολύτιμου υλικού που αφορά στην Ιστορία και τον Πολιτισμό του τόπου μας, και τη διάσωση, διατήρηση και ανάδειξη, στο διηνεκές, των αστείρευτων πηγών της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς», καταλήγει η επιστολή του κ. Βουλγαράκη.