«Παράδοση» τείνει να γίνει το να έχουν τελείως διαφορετικές απόψεις με για προβλήματα της κάθε νέας σχολικής χρονιάς οι σύλλογοι εκπαιδευτικών και οι διευθύνσεων εκπαίδευσης των Χανίων.

Έτσι και φέτος, σύμφωνα με τον προιστάμενο Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων κ.Ηλία Ποντικάκη σε όλα τα δημοτικά σχολεία υπάρχουν κενά μόνο στις τάξεις υποδοχής και όπως είπε περίπου οκτώ κενές θέσεις σε νηπιαγωγεία οι οποίες θα καλυφθούν τις επόμενες ημέρες με αναπληρωτές.

Όμως εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η εικόνα που παρουσιάζει ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Χανίων, σύμφωνα με τον οποίο υπάρχουν 63 ελλείψεις δασκάλων, 28 νηπιαγωγών, 37 καθηγητών αγγλικής, 30 μουσικής, 30 δεύτερης ξένης γλώσσας, 22 γυμναστών, 30 πληροφορικής, 15 θεατρικής αγωγής και 10 καλλιτεχνικών.

Σε ότι αφορά στο πολύκροτο θέμα των σχολικών βιβλίων , στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση των Χανίων , έχει διανεμηθεί το 80%, με τις ελλείψεις να αφορούν κυρίως το μάθημα της γλώσσας για την πρώτη και έκτη δημοτικού, την νέα έκδοση της γραμματικής της πέμπτης και της έκτης τάξης, την ιστορία της τρίτης και τέταρτης τάξης, την γεωγραφία και τα θρησκευτικά της πέμπτης.

Στη σχολική στέγη τα προβλήματα αφορούν κυρίως, στα νηπιαγωγεία Χαλέπας, Μουρνιών και Κισάμου, αλλά και στα δημοτικά σχολεία της Νέας Κυδωνίας.

Στην ακριτική Γαύδο, έχει τοποθετηθεί δάσκαλος για τα δύο παιδιά της έκτης δημοτικού, ενώ θα λειτουργήσει με ένα νήπιο και το νηπιαγωγείο, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται η τοποθέτηση νηπιαγωγού.
Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Σε ότι αφορά στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση των Χανίων, σύμφωνα με τον προιστάμενο της Δ/νσης κ. Γιάννη Κανδαράκη, έχουν καλυφθεί τα κενά των εκπαιδευτικών μετά και τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών.

Ελλείψεις εκπαιδευτικών, είπε ο κ.Κανδαράκης, υπάρχουν στις ειδικότητες των Επαγγελματικών Λυκείων τα οποία θα καλυφθούν μέχρι το τέλος του μήνα.

Σε ότι αφορά στα βιβλία οι μεγαλύτερες ελλείψεις υπάρχουν σε γυμνάσια – λύκεια (75%) και πολύ λιγότερες στα ΕΠΑΛ (25%).

Να σημειωθεί πως φέτος σε διπλοβάρδια θα λειτουργήσουν τα 3ο και 4ο Γυμνάσια Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook