Φορολογικό μέτρο με τιμωρητικό χαρακτήρα χαρακτήρισε την επιβολή τέλους ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ακινήτων, Στράτος Παραδιάς.

«Τιμωρούνται με τον πιο άθλιο τρόπο οι ιδιοκτήτες» είπε στον Βήμα 99,5 ο κ.Παραδιάς, τονίζοντας ότι το μέτρο αυτό είναι «η κορυφή μίας απίστευτης πυραμίδας φορολογικών επιβαρύνσεων».

Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, φέτος το τέλος για τα ακίνητα θα επιβληθεί εφάπαξ άμεσα, ώστε ταμειακά να εμφανιστεί στα έσοδα έως το Φεβρουάριο. Για το 2012 το τέλος θα καταβληθεί σε δόσεις. Το ύψος του τέλους θα εξαρτηθεί από την περιοχή και την τιμή ζώνης, τη χρήση και άλλα κριτήρια, όπως την ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ κλπ. Θα κινείται μεταξύ 0,5 έως 10 ευρώ.

Ο κ.Παραδιάς σύμφωνα με δημοσίευμα του in.gr, υπογράμμισε ότι η επιβολή τέλους ακίνητης περιουσίας δεν πρόκειται να δημιουργήσει διένεξη μεταξύ ενοικιαστών και ιδιοκτητών, καθώς οι ιδιοκτήτες είναι εκείνοι που επιβαρύνονται. Όπως εξήγησε, ακόμη και εάν πληρωθεί από τον ενοικιαστή, στη συνέχεια το ποσό θα κρατηθεί από το ενοίκιο.

«Είμαστε υπέρ οποιουδήποτε μέτρου υποχρεώνει τον καθένα να πληρώνει ένα μικρό ποσό, αλλά κατά όποιου εξοντωτικού μέτρου υποχρεώνει έναν κύκλο προσώπων να πληρώνουν ποσά που δεν έχουν» τόνισε ο κ.Παραδιάς.

«Στόχος των μέτρων είναι να τινάξουν στον αέρα τους τραπεζικούς λογαριασμούς» είπε.