Μαζί με τους μαθητές, αλλά και τους εκπαιδευτικούς παραβρέθηκαν η δήμαρχος Φαιστού, αντιδήμαρχοι αλλά και αντιπροσωπείες του δήμου στα σχολεία όλης της περιοχής, την πρώτη ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Η δήμαρχος περιόδευσε προκειμένου να ευχηθεί μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, σε όλα τα σχολεία των Μοιρών, συνοδευόμενη από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Νικολιδάκη και συνεργάτες της. Το παρών έδωσε επίσης η δήμαρχος Φαιστού στους Αγιασμούς σε Γυμνάσιο Μοιρών, Λύκειο Μοιρών, αλλά και στο ΕΠΑΛ, το οποίο αναβαθμίζεται μετά τις εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας σε Τεχνικό Σχολείο. Στο Λύκειο Μοιρών, ο αγιασμός τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριο, με τον οποίο η δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο για τη νέα σχολική χρονιά, όσο και για την αναγκαιότητα μέσω της Παιδείας να υποστηριχθεί η σωστή λειτουργία, αλλά και συνοχή της κοινωνίας.

Οι αντιδήμαρχοι Παιδείας κ. Φασομυτάκης και Οικονομικών κ. Μανιαδάκης, έδωσαν το παρών σε αγιασμούς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στα σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου. Ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσικριτζάκης παράλληλα, παραβρέθηκε σε δημοτικό, γυμνάσιο και νηπιαγωγείο στη Δημοτική Ενότητα Ζαρού, ενώ σε αγιασμούς παραβρέθηκαν επίσης σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

Η δήμαρχος από νωρίς το πρωί περιόδευσε στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Καπαριανών, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μοιρών, καθώς και στα Νηπιαγωγεία Μοιρών. Στο πλαίσιο των ευχών για μια καλή σχολική χρονιά, η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί, αλλά και να ελέγξει από κοντά την υφιστάμενη κατάσταση σε όλες τις σχολικές μονάδες, καθώς και να δώσει κατευθύνσεις για την επίλυση προβλημάτων στα οποία μπορεί να επέμβει η δημοτική Αρχή.

«Η συνεργασία, αλλά και η βοήθεια μας πρέπει να θεωρείται δεδομένη» τόνισε η δήμαρχος κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο ΕΠΑΛ Μοιρών και διευκρίνισε:

«Η συμβολή μας δε σταματά στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αλλά αρχίζει από αυτή. Γνωρίζουμε τα προβλήματα, οι συνεργάτες μου και οι αντιδήμαρχοι με ενημερώνουν γι’ αυτά συνεχώς και βρίσκονται στη διάθεση σας για να αντιμετωπίσουμε όλα τα θέματα. Γνωρίζετε πως οι πόροι είναι μικροί και οι δυνατότητες περιορισμένες εξαιτίας των υφιστάμενων συνθηκών, όμως με τα οικονομικά στοιχεία και τα μέσα που έχουμε στα χέρια μας προσπαθούμε για το καλύτερο. Ελπίζουμε και οι υπόλοιποι συναρμόδιοι φορείς να συμβάλουν και να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Η δήμαρχος ευχήθηκε μια καλή και δημιουργική χρονιά επίσης για τους μαθητές λυκείου και ειδικότερα της Γ’, εκφράζοντας την ελπίδα πως με την κατάλληλη Παιδεία και προσπάθεια μπορούν να επιτύχουν τα μέγιστα, αλλά και να γεμίσουν υπερηφάνεια τους ίδιους, τις οικογένειες τους, αλλά και το δήμο Φαιστού.

Καλή δύναμη και προσπάθεια ευχήθηκε η δήμαρχος στους μαθητές του ΕΠΑΛ, τονίζοντας πως η επιλογή τους για σωστή κατάρτιση σε εξειδικευμένα τεχνικά αντικείμενα είναι πολύ σημαντική. Η δήμαρχος επέμεινε στην ανάγκη ύπαρξης εξειδικευμένου προσωπικού σε διάφορους τομείς, εμμένοντας στο ότι το σωστά καταρτισμένο κι εκπαιδευμένο προσωπικό, μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα στο δήμο, αλλά και την κοινωνία συνολικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook