Σε «αγώνα δρόμου» προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες και να υποβληθεί η πρόταση για ένταξη στο πρόγραμμα «Αλ.Μπαλτατζής» του έργου εκσυγχρονισμού και επαναλειτουργίας των Δημοτικών σφαγείων Χανίων, θα αποδυθεί στους επόμενους δύο μήνες ο Δήμος Χανίων.

Η αρχή γίνεται με την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, την ερχόμενη Τετάρτη, προκειμένου να αποφασιστεί η παραχώρηση στην δημοτική επιχείρηση «Κύδων» της έκτασης των σφαγείων.

Στην συνέχεια θα προσωρήσουν οι διαδικασίες για την σύσταση της Ανώνυμης Εταιρείας διαχείρισης των σφαγείων στην οποία θα συμμετέχουν με 80% ο Συνεταιρισμός κτηνοτρόφων Χανίων και με 20% η δημοτική επιχείρηση «Κύδων».

Παράλληλα θα εκπονηθεί η μελέτη εκσυγχρονισμού των σφαγείων που είναι αναγκαία για την υποβολή της πρότασης χρηματοδότησης από το πρόγραμμα ‘Μπαλτατζής».

\"\"

Σήμερα το πρωί ο δήμαρχος κ.Μ.Σκουλάκης, με τον αντιδήμαρχο κ.Λ.Αμπαδιωτάκη, τον πρόεδρο της «Κύδων ΑΕ» κ.Πουλιδάκη, τον πρόεδρο των κτηνοτρόφων κ.Γ.Βενετάκη , εκπρόσωπο των εκδοροσφαγέων και τεχνικούς συμβούλους επισκέφθηκαν τα κλειστά εδώ και 8 μήνες σφαγεία και συζήτησαν, επι τόπου, το τι μπορεί να γίνει.

Όπως είπε ο κ.Σκουλάκης για να εγκριθεί η πρόταση από το δημοτικό συμβούλιο χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία 30 ψήφων.

“Ελπίζω να μην υπάρξουν προβλήματα καθώς ο αγώνας δρόμου ξεκινά μετά την Τετάρτη αφού χρειάζεται μια μεγάλη προσπάθεια για να συντάξουμε μια μελέτη που θα προβλέπει τον εκσυγχρονισμό των σφαγείων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, έτσι ώστε αυτή η παρέμβαση να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Μπαλτατζής»” είπε ο κ.Σκουλάκης τονίζοντας πως “είναι πολύ σημαντικό γιατί χωρίς την ένταξη στον «Μπαλτατζή» θα έχουμε τεράστια προβλήματα»”.

\"\"   \"\"

Στην ουσία, το κόστος του εκσυγχρονισμού, χωρίς την επιδότηση από το πρόγραμμα κατά 50%, θα είναι τελείως απαγορευτικό και θεωρείται βέβαιο πως τα σφαγεία δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν.

Πάντως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ.Αμπαδιωτάκης φάνηκε αισιόδοξος για την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα, αν και πολλά θα εξαρτηθούν από την Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης και κτηνιατρικής της Π.Ε.Χανίων.

“Εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να προωθηθεί η διαδικασία της σύστασης της ΑΕ, της εκπόνησης της μελέτης. Από κει και πέρα την άδεια δεν την δίνει ο δήμος, αλλά η αντιπεριφέρεια” δήλωσε με νόημα ο δήμαρχος Χανίων.

Τέλος την βεβαιότητά του πως η προσπάθεια θα έχει επιτυχία εξέφρασε ο κ.Πουλιδάκης.

Υπενθυμίζεται πως τα δημοτικά σφαγεία Χανίων έκλεισαν από τον περασμένο Ιανουάριο μετά από απόφαση της τότε υφυπουργού Αγρ.Ανάπτυξης κας Μιλένα Αποστολάκη καθώς δεν πληρούσαν τους πρόσφατους όρους της Ευρωπαικής Ένωσης.

Flashnews

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook