«Το τελευταίο χρονικό διάστημα τα καύσιμα έχουν αυξηθεί πάρα πολύ, έπειτα από την επιβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης και τον Φ.Π.Α. όλα τα παραπάνω έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα. Οι βενζινοπώλες για το λόγο αυτό θα κλείσουμε τα πρατήρια μας, στις 25 Φεβρουαρίου όχι για θεσμικά, κλαδικά ή οικονομικά αιτήματα αλλά για την πτώση της τιμής των υγρών καυσίμων, δέκα με δεκαπέντε λεπτά το πολύ. Το θέμα αυτό, δεν πρέπει να απασχολεί μόνο τους Βενζινοπώλες των Χανίων και του Ρεθύμνου.»

Αυτό τόνισε μιλώντας στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Βενζινοπωλών Χανίων, Ευάγγελος Κώτσος, ο οποίος υποστήριξε πως,

«το πρόβλημα με την ανιούσα των καυσίμων δεν είναι θέμα μόνο των βενζινοπωλών, αλλά και των πολιτών, καθώς τους αφορά άμεσα. Για το λόγο αυτό, θα έπρεπε και οι καταναλωτικές οργανώσεις να είχαν αντιδράσει άμεσα. Από την πλευρά μας, πέρα από κόμματα και πολιτικές στις 25 του μήνα, θα παραδώσουμε ένα ψήφισμα με τα αιτήματά μας, στον Αντιπεριφερειάρχη Χανιών.»

Ερωτηθείς ο κ. Κώτσος για το κατά πόσο η κρίση στην Αίγυπτο και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής θα επηρεάσει την τιμή του πετρελαίου απάντησε πως:

«Οι επιπτώσεις θα είναι άμεσες αλλά και έμμεσες. Το σίγουρο πάντως είναι, ότι αν οι αναταραχές συνεχιστούν η τιμή της βενζίνης, θα φτάσει τα 2,00 Ευρω το λίτρο, πολύ πριν από ότι έχουμε φανταστεί, καθώς πίσω από όλα αυτά κρύβονται κερδοσκοπικά παιχνίδια.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook