Οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου δεν θα είναι αρκετές για να σώσουν την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, δηλώνει στο Bloomberg ο Lars Feld, σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης.

Όπως τόνισε ο ίδιος, ένα haircut της τάξης του 50% θα είναι αναγκαίο για το ελληνικό χρέος και είναι καλύτερα αυτό να γίνει τώρα παρά αργότερα. Ο Feld δήλωσε ακόμη στο πρακτορείο ότι βλέπει να γίνεται μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μέχρι την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2012, και επομένως η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει όλες τις εναλλακτικές για την Ελλάδα.

Δήλωσε ακόμη, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο capital.gr, ότι είναι σίγουρος πως ο υπουργός Οικονομικών Wolfang Schaeuble έχει εκπονήσει ένα έκτακτο σχέδιο για το ενδεχόμενο που η κατάσταση της Ελλάδας επιδεινωθεί, και ότι οι συζητήσεις για το σχέδιο μπορεί να ασκήσουν πιέσεις στη χώρα.

«Ο Schaeuble ασκεί από τη μια πιέσεις στην Ελλάδα, αλλά είμαι σίγουρος και περιμένω από την κυβέρνησή μου, να εξετάσουν όλες τις εναλλακτικές που υπάρχουν. Πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για κάτι που μπορεί να συμβεί και είναι ανεπιθύμητο. Εάν δεν είναι προετοιμασμένοι δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί σε μια μη ελεγχόμενη κατάσταση».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook