Άλλη μια συμμορία Βούλγαρων «κυνηγών» χαλκού, από τις πολλές που δρουν στην βόρεια Ελλάδα, λεηλατούσε από τον περασμένο Ιούλιο τους υποσταθμούς της ΔΕΗ στην περιοχή της Δράμας. Δυο από τα μέλη της συνελήφθησαν, ενώ ένας ακόμη συνεργός τους παραμένει άγνωστος.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δράμας εντόπισαν τους δυο αλλοδαπούς ηλικίας 36 και 42 χρόνων και εξιχνίασαν τρεις κλοπές υλικών που η αξία τους φτάνει τα 64.000 ευρώ.

Οι δράστες είχαν χτυπήσει στις 20 Ιουλίου το αντλιοστάσιο της Δ.Ε.Η. στην Πλατανόβρυση Δράμας από το οποίο έκλεψαν έναν μετασχηματιστή και, ως τις 10 Αυγούστου δύο υποσταθμούς στην περιοχή του Παρανεστίου από τους οποίους άρπαξαν πηνία χαλκού και χάλκινες μπάρες διέλευσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Συστηματικές κλοπές υλικών έκαναν και δυο Έλληνες 45 και 31 χρόνων εδώ και μια εβδομάδα από ένα λατομείο στην περιοχή Ροδίτη της Κοζάνης.

Οι δράστες, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, είχαν «επισκεφτεί» το λατομείο δυο φορές και είχαν κλέψει καλώδια και εργαλεία αξίας 3.000 ευρώ την πρώτη και 4.000 ευρώ την δεύτερη!

Στο αγροτικό φορτηγάκι του 45χρονου βρέθηκαν υπολείμματα καλωδίων τα οποία αναγνωρίστηκαν από τον ιδιοκτήτη του λατομείου και οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook