Διήμερη επίσκεψη στο Τελ Αβίβ θα πραγματοποιήσει την Τρίτη και την Τετάρτη  ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, με την ευκαιρία της έκθεσης IMTM.

Στόχος της ελληνικής αποστολής  είναι η προβολή της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού, η ενίσχυση του μεγάλου ενδιαφέροντος των ισραηλινών επισκεπτών για τη χώρα μας, η ανάδειξη των ευκαιριών που ανοίγονται στον τομέα της κρουαζιέρας ύστερα και την άρση του καμποτάζ. Ταυτοχρονα στο επίκεντρο θα έρθει και ο πολιτισμός της Μέσης Ανατολής καθώς φέτος το προγράμμα "Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών" είναι αφιερωμένο στη Μέση Ανατολή.

Κατά την διάρκεια παρομονής του κ.Γερουλάνου στο Τελ Αβίβ, έχει προγραμματιστεί συνάντηση με την  Ισραηλινή Υπουργό Πολιτισμού Λιμόρ Λιβνάτ η οποία και στο παρελθόν είχει εκφράση ενδιαφέρον για το πρόγραμμα Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών και την οργάνωση δράσεων από το Ισραήλ, οι οποίες και θα παρουσιαστούν στην ΙΜΤΜ.

Να σημειωθεί ότι η έκθεση ΙΜΤΜ που πραγματοποιείται για 17η χρονιά,  φέτος έχει ρεκόρ συμμετοχών με 300 εκθέτες από 35 χώρες μεταξύ των οποίων οι Ρωσία, Γερμανία, Κροατία, Κύπρος, Τουρκία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Εσθονία, Σλοβενία, και έτσι αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία διαφήμισης της χώρας.