Ο Φιλανδός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αλεξάντερ Στουμπ δήλωσε πως ελπίζει ότι θα υπάρξουν «αποτελέσματα» ως το τέλος της εβδομάδας όσον αφορά την οριστικοποίηση του δεύτερου σχεδίου στήριξης προς την Ελλάδα και ιδιαίτερα σχετικά με τις «εγγυήσεις» που ζητάει η χώρα του από την Αθήνα σε αντάλλαγμα για τη στήριξή της.

«Περιμένω ότι θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα ή ελπίζω ότι θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα με την ευκαιρία της άτυπης συνάντησης των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στο τέλος της εβδομάδας», δήλωσε ο Στουμπ προς τους δημοσιογράφους πριν από την έναρξη μιας συνόδου με τους ομολόγους του στις Βρυξέλλες.

Όμως «θα είναι μία μάλλον δύσκολη εβδομάδα», παραδέχθηκε.

«Από τη μια πλευρά, η Ελλάδα έχει ανάγκη να αποδείξει ότι είναι ικανή να πραγματοποιήσει τις δομικές αλλαγές που της ζητούνται. Και από την άλλη πλευρά, έχουμε ανάγκη μιας πολιτικής απόφασης πάνω στο θέμα των εγγυήσεων», διευκρίνισε.

«Ένα πράγμα έχει γίνει όλο και πιο προφανές: ότι το σύνολο αυτής της διαδικασίας υπαγορεύεται από τις αγορές», δήλωσε ο Στουμπ.

«Ο κόσμος είναι ανάγκη να καταλάβει πως δεν είναι η ΕΕ που σέρνει τώρα το χορό, αλλά οι αγορές. Δεν είναι η ΕΕ αυτή που αναγκάζει την Ελλάδα σε δομικές μεταρρυθμίσεις, είναι οι αγορές», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όσο δεν έχουμε πιο αυστηρούς κανόνες, πιο σκληρές κυρώσεις (…) θα έχουμε περισσότερες απ’ αυτές τις κρίσεις».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook