Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής στο χωριό Βενεράτο που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος.

Μέσα από τους ακατέργαστους όγκους μαρμάρου Γορτύνης και κρητικού πωρόλιθου «αναδύονται» εκπληκτικά έργα τέχνης των καλλιτεχνών που λαμβάνουν μέρος στη διοργάνωση.

Το Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής ξεκίνησε στη 1 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 25 Σεπτεμβρίου, για να αποδώσει συνολικά οκτώ έργα τέχνης.

Στόχος του πολιτιστικού συλλόγου Βενεράτου είναι η δημιουργία υπαίθριας γλυπτοθήκης (διάσπαρτης στην περιοχή αλλά και σε ενιαίους χώρους) με γλυπτά καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

Ο χώρος όπου γίνεται το συμπόσιο (κοντά στην είσοδο του χωριού Βενεράτο, που απέχει 17 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο Κρήτης) είναι επισκέψιμος με ελεύθερη είσοδο για το κοινό το οποίο ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει από κοντά τους γλύπτες που δημιουργούν τα έργα τους.

\"\" \"\"

Στο διεθνές συμπόσιο Γλυπτικής μετέχουν ο καθηγητής Γλυπτικής στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου Essam Darwish, η καθηγήτρια Γλυπτικής στο διεθνές British International School του Κιέβου Lyudmyla Mysko, ο γλύπτης Pablo Tardáguila από την Ισπανία και οι Έλληνες γλύπτες Χρήστος Τσουμπλέκας, Μανώλης Χαρκούτσης και Χαράλαμπος Χρηστάκης.

\"\" \"\"

Φιλικά λαμβάνουν ακόμα μέρος οι καλλιτέχνες από το Βενεράτο Αλέξανδρος Μετζάκης και Χάρης Σπινθάκης.

\"\" \"\"

Στο πλαίσιο του συμποσίου λειτουργεί καλλιτεχνικό – εικαστικό εργαστήριο για παιδιά από τον Κώστα Θαλασσινάκη και την Πόπη Φασουλάκη κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 5 έως τις 7.30 μ. μ. Σκίτσα του συμποσίου θα δημιουργήσει η Ευριδίκη Λεκάκη.

Εθελοντισμός και χορηγίες

Το συμπόσιο δεν επιβάρυνε οικονομικά κάποια δημόσια ή δημοτική αρχή. Στηρίχθηκε αποκλειστικά στον εθελοντισμό των κατοίκων του Βενεράτου και τις χορηγίες των επιχειρήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι γυναίκες του χωριού μαγειρεύουν κάθε μεσημέρι για τους γλύπτες και οι χώροι εστίασης (ταβέρνα Δημήτρης, πιτσαρία κλπ) του Βενεράτου δημιουργούν θαυμάσια εδέσματα κάθε βράδυ για τους καλλιτέχνες.

Δεκάδες νέοι από το χωριό δουλεύουν για τον πολιτιστικό σύλλογο Βενεράτου και το συμπόσιο. Αυτοί οι νέοι είναι η «ψυχή» της διοργάνωσης.

Στο χώρο του συμποσίου, ανάμεσα στα γλυπτά, έδωσε συναυλία ο Ψαραντώνης με μεγάλη επιτυχία. Χορηγοί της βραδιάς ήταν το κρεοπωλείο Φορτετσανάκη και η Αρτοποιεία Βενεράτου.
Μέγας χορηγός του συμποσίου είναι η επιχείρηση Μάρμαρα Καμπουράκη ΑΒΕΕ.

Χρυσοί χορηγοί είναι οι επιχειρήσεις ΛΕΚΑΚΗΣ- ΜΠΕΤΟΚΑΤ, Χωματουργικές Εργασίες Γιώργος Οικονομάκης, A.P. Corpis & Go LTD, MEGAPLAST, Λάμπρος – Γιώργος Α.Ε. Λ. Περβολαράκης – Γ. Κουτσομπός, Αναψυκτικά ΦΗΜΗ και Anodos plus – υπηρεσίες διαφήμισης.

Αργυροί Χορηγοί του συμποσίου είναι Interexpo Α.Ε. εισαγωγές – αντιπροσωπείες, Ευρωασφάλιση- Πρακτορείο Ασφαλειών Λεωνίδας Περράκης, Κοσμαδάκης – Από το Αλφάδι έως το Ω, Φαρμακείο Ειρήνη Παπουτσάκη, ο μηχανικός Ιωσήφ Καπελλάκης, η αγροτουριστική μονάδα Villa Kerasia και ο Κρητικός Φούρνος. Η διοργάνωση υποστηρίχθηκε επίσης από το σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook