Ο Λευτέρης Αυγενάκης μέσα από ανακοίνωση μιλάει για αποτυχία της κυβέρνησης στη φοροδιαφυγή και στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό για τα νέα εισπρακτικά μέτρα της κυβέρνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λ. Αυγενάκη:


«Το νέο χαράτσι προς τα σχεδόν πέντε εκατομμύρια νοικοκυριά που αποφάσισε η κυβέρνηση εν μία νυκτί υπό την πίεση της Τρόικας, αποδεικνύει περίτρανα την αποτυχία της στη φοροδιαφυγή και στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό, την αδυναμία της να περικόψει ουσιαστικά τα 100 δις Ευρώ που συνεχίζει να ξοδεύει το δημόσιο.

Με κινήσεις πανικού επιδίδεται σε νέα, παράλογη και άδικη επιδρομή εισπρακτικών μέτρων, έκτακτων φόρων και τελών, λαμβάνει αποφάσεις για νέες οριζόντιες επιβαρύνσεις, παρόλο που οι πολίτες αδυνατούν πλέον να επωμιστούν και νέα οικονομικά βάρη.

Αντί να προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αντί να προχωρήσει στην ουσιαστική μείωση των δαπανών και του μεγέθους του δημοσίου τομέα, αντί να συγκρουστεί με το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ, επιβαρύνει ξανά τα ήδη εξαντλημένα Ελληνικά νοικοκυριά, εμμένοντας σε μια αποδεδειγμένα λανθασμένη «συνταγή».

«Ένα είναι βέβαιο ότι το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου είναι ικανοί στο περιγράφουν και να διαπιστώνουν τα προβλήματα και τις εκκρεμότητες και να φέρνουν νέους φόρους, αλλά εντελώς ανίκανοι πλέον αποδεδειγμένα να κυβερνήσουν».