Η ενιαία έκφραση-εμφάνιση της Κρήτης στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σηματοδοτεί θετικά αποτελέσματα και αποτελεί πόλο έλξης.

Η υποδοχή των επισκεπτών ήταν θερμή στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης που λειτουργεί στην 76η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, και εγκαινιάστηκε από την Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Στο ενιαίο περίπτερο της Κρήτης που καταλαμβάνει 300 τ.μ. συμμετέχουν 28 περίπτερα ενώσεων και ιδιωτικών επιχειρήσεων από τον πρωτογενή τομέα. Πρόκειται για τις ενώσεις Μεσσαράς, Πεζών, Αρχανών, ο αγροτικός συνεταιρισμός Κριτσά, και εταιρίες που τυποποιούν αγροτικά προϊόντα όπως είναι λάδι, ελιές, κρασί, αρωματικά φυτά, είδη αρτοποιίας, γλυκά, καθώς επίσης και βιολογικό λάδι. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό γεγονός η ενιαία έκφραση του νησιού σε εκθέσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με το δυνατό όνομα ΚΡΗΤΗ.

Η ενιαία έκφραση-προβολή της Κρήτης, όπως πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης αποτελεί στόχο της Περιφέρειας και θα ισχύει και σε άλλες διοργανώσεις-εκθέσεις όπως στην Ανούγκα στην Γερμανία και σε άλλες χώρες.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην διάρκεια της παραμονής του στην ΔΕΘ και στο περίπτερο της Περιφέρειας, έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στους υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και στους ιδιώτες εκθέτες για την άψογη οργάνωση του περιπτέρου της Κρήτης, που κατά την πρώτη ημέρα λειτουργία της ΔΕΘ προσέλκυσε εκατοντάδες επισκέπτες, επιχειρηματίες και ιδιώτες.

Μάλιστα καταγράφηκε μεγάλο επιχειρηματικό ενδιαφέρον για τα προϊόντα της Κρήτης, από εκπροσώπους των Βαλκανικών χωρών. Ειδικότερα επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης από Αλβανία και Βουλγαρία ενδιαφέρθηκαν για τις δυνατότητες που υπάρχουν για εισαγωγές Κρητικών προϊόντων στις χώρες τους.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης στην ΔΕΘ κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας μεταξύ άλλων επισκέφθηκαν κυβερνητικά στελέχη Υπουργοί, αναπληρωτές Υπουργοί, ο Πρόεδρος-στελέχη του ΟΠΕ, στελέχη της ΔΕΘ, επιχειρηματίες και πλήθος κόσμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook