Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, απηύθυνε η Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κα. Μαρία Σκραφνάκη, σχετικά την καταβολή επιδοτήσεων στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με τον υπ’ αριθμό 738/2011 εκτελεστικό κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιτρέπεται στα κράτη-μέλη, από 16 Οκτωβρίου 2011, να καταβάλουν προκαταβολές άμεσων ενισχύσεων έως 50% σε γεωργούς που έχουν συμπληρώσει αιτήσεις για άμεσες ενισχύσεις το 2011, ενώ για τους παραγωγούς βοείου κρέατος, δίνεται ως προκαταβολή το 80% των ενισχύσεων.

Με τον τρόπο αυτό, επανέρχεται το προηγούμενο καθεστώς των προκαταβολών, αίροντας το δικαίωμα πληρωμής του συνόλου των επιδοτήσεων σε κάθε χώρα που είχε ενεργοποιήσει το σύνολο των αιτήσεων για τους παραγωγούς της, το οποίο και ίσχυε τα τελευταία δύο χρόνια.

Επειδή η απόφαση αυτή μας επαναφέρει στο προηγούμενο καθεστώς και δεν είναι σίγουρη η καταβολή των υπόλοιπων χρημάτων που δικαιούνται οι παραγωγοί.

Επειδή οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι, μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην παραγωγή τους, αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.

Ερωτάται ο Υπουργός
1. Ποια θα είναι η αντίδρασή σας στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ;
2. Θα πληρωθεί το υπόλοιπο των επιδοτήσεων και πότε;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook