Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι τα νέα μέτρα επιβεβαιώνουν την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ υποστήριξε ότι δε θα ψηφίσει την επιβολή για το νέο χαράτσι στα ακίνητα.

\”Αν η κυβέρνηση είχε έστω και κατά 50% πετύχει το πρόγραμμα αυτό, αυτά τα μέτρα δεν θα ήταν απαραίτητα\”, δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, μετά από επίσκεψή της στο 10ο Δημοτικό Σχολείο στο Νέο Κόσμο, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι με την επιβολή έκτου φόρου πάνω στο ίδιο ακίνητο ουσιαστικά παραδέχθηκε την ανικανότητά της.

\”Βάζει τους Έλληνες να ξαναγοράσουν το σπίτι τους. Ξεχνά ότι υπάρχουν πολλοί που το έχουν αγοράσει με δάνειο και δεν μπορούν να το ξεπληρώσουν\”, είπε και εξέφρασε την εκτίμηση πως αν δεν υπάρξει ταχύτατα μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης, η εξέλιξη των πραγμάτων και οι εκλογές που θα ακολουθήσουν θα τη φέρει νομοτελειακά μια τέτοια κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή της στο BHMA FM, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο news247.gr, κα Μπακογιάννη δήλωσε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία δεν πρόκειται να ψηφίσει το νέο μέτρο και κατηγόρησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο πως ψεύδεται όταν λέει ότι δεν υπήρξε πρόβλημα με την τρόικα.

\”Υπάρχει κόπωση στις αντοχές και τις ανοχές των δανειστών μας. Η τρόικα μας έβαλε τελεσίγραφο\”, ανέφερε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook