Για τη δική της μάχη ετουμάζεται η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη και τους δημάρχους της περιοχής.

\”Θέλουμε να πείσουμε τον κόσμο ότι έχει τεράστια δύναμη. Εγώ ψυχολογικά προετοιμάζομαι για μάχη. Ας είμαι παράλυτος, ακόμα και με καροτσάκι να είμαι, θα δώσω μάχη\”, τόνισε ο Μίκης Θεοδωράκης σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΟΤΟΕ.

Αφορμή, η επίσημη ανακοίνωση μεγάλης συναυλίας στο Ελληνικό, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας, που προγραμματίστηκε για την προσεχή Παρασκευή, με την Λαϊκή Ορχήστρα \”Μίκης Θεοδωράκης\” και ερμηνευτές το Δημήτρη Μπάση, τη Σοφία Παπάζογλου, τον Παναγιώτη Πετράκη και την Κατερίνα Παπουτσάκη, αλλά και τη συμμετοχή του Αλκίνοου Ιωαννίδη και της Ντόρας Μπακοπούλου.

Ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση, οπότε και αναμένεται να επιτεθεί συνολικότερα στην κυβέρνηση.

Θεοδωράκης: \”Από την καταστροφή στη ρευστοποίηση\”

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης έδωσε δείγμα της προσεχούς επίθεσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση η οποία, όπως είπε, \”αφού οδήγησε στην πλήρη οικονομική καταστροφή τη χώρα, τώρα περνά στη νέα φάση της ρευστοποίησης\”.

\”Οι όροι του μνημονίου είναι ανθρωπίνως αδύνατο να εκπληρωθούν, όσες παράνομες περικοπές μισθών κι αν γίνουν γι αυτό και ενεργοποιούνται οι εκποιήσεις με ιλλιγγιώδεις ταχύτητες χωρίς τον έλεγχο του Συμβουλίου Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου\”, πρόσθεσε κάνοντας έκκληση στους πολίτες να αντιδράσουν.

\”Τώρα με το Ελληνικό είναι μία ευκαιρία να δώσουμε το \’παρών\’ \”, τόνισε, επισημαίνοντας, ότι ο χώρος θα πρέπει να είναι συνεχώς κατειλημμένος από ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών.

Μεγάλο πλεονέκτημα, όπως είπε, για τη μάχη του Ελληνικού, είναι η ύπαρξη έτοιμης μελέτης του ΕΜΠ για το Μητροπολιτικό πάρκο, με καινοτόμες μεθόδους και χρήσεις στα υπάρχοντα κτίσματα 500.000 τμ και στα 6.000 ελεύθερα στρέμματα, με την εξασφάλιση οικονομικής αυτοδυναμίας κατασκευής και λειτουργίας, χωρίς αυτό να ξεπουληθεί.

Ενάντια στην εκποίηση και οι δήμαρχοι

Κατά της εκποίησης του Ελληνικού και υπέρ της μελέτης του Πολυτεχνείου για τον συγκεκριμένο χώρο, τάχθηκαν και οι δήμαρχοι της περιοχής.

\”Ο αγώνας συνεχίζεται για να μην οικοπεδοποιηθεί το Ελληνικό\” τόνισε ο δήμαρχος Αλίμου Θ. Ορφανός, επισημαίνοντας τη σημασία που έχει η κοινή στάση των όμορων δήμων στο πλευρό της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, που είναι υπεράνω κομμάτων με όραμα έναν πράσινο πνεύμονα για όλη την Αθήνα.

\”Δεν πρέπει να δεχτούμε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας\” είπε ο δήμαρχος Ελληνικού Χρ. Κορτζίδης, τονίζοντας, ότι ο αγώνας μπορεί να είναι δύσκολος, αλλά αξίζει να δοθεί αυτή η μάχη, ώστε το Ελληνικό να γίνει σημείο αντίστασης.

\”Το Ελληνικό είναι ένα στοίχημα της γενιάς μας για να διεκδικήσουμε μία ποιότητα ζωής. Μπορούμε να καθίσουμε σε ένα διάλογο ώστε να μην είμαστε αύριο υπόλογοι στη νέα γενιά\” είπε ο δήμαρχος Γλυφάδας Κ. Κόκορης επισημαίνοντας, ότι υπάρχουν πολλές λύσεις που δεν έχουν αξιοποιηθεί.

Την πρωτοβουλία χαιρέτησαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο news247.gr, οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Θανάσης Δρίτσας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook