Πρώτες ρυτίδες. Χρειάζεστε ένα αντιγηραντικό μενού φροντίδας της επιδερμίδας του προσώπου. Ακόμα σας συμβουλεύω α. να κοιμάστε σε μαξιλάρι από μετάξι. β. να περπατάτε όσο περισσότερο μπορείτε. Το περπάτημα απελευθερώνει οξυγόνο, η κυκλοφορία του αίματος είναι καλύτερη και η επιδερμίδα πιο λαμπερή. γ. η βιταμίνη Α είναι ένα από τα καλύτερα αντιγηραντικά συστατικά. Αναζητήστε τη σε κρέμες αντιγήρανσης και βάλτε την στο καθημερινό σας διαιτολόγιο. δ. μην ξεχνάτε ποτέ τα γυαλιά σας για να προστατέψτε την ευαίσθητη και λεπτή επιδερμίδα γύρω από τα μάτια σας . ε. βάλτε στο διαιτολόγιο σας τα ψαρικά που έχουν πρωτείνες με αντιγηραντικές ιδιότητες.

Οι κοκκινίλες ή «rosacea». Μία ιδιαίτερη περίπτωση που καλύτερα είναι να αντιμετωπίζεται με συνταγή γιατρού, συμβουλεύει το jenny.gr. Σε γενικές γραμμές πρέπει να προσέξετε τη διατροφή σας αποφεύγοντας τα φαγητά με καρυκεύματα και το αλκόολ το οποίο αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο και η κοκκινίλα γίνεται πιο έντονη. Για το καθαρισμό του προσώπου  μη χρησιμοποιείτε ποτέ σαπούνι.

Η πολύ ξηρή επιδερμίδα που τραβάει. Πρέπει όλη η σειρά προϊόντων που χρησιμοποιείτε για τη ρουτίνα ομορφιάς σας να είναι σε πλούσια, κρεμώδη υφή. Για τον καθαρισμό σας επιλέξτε ένα γαλάκτωμα και μία ενυδατική κρέμα ειδικά σχεδιασμένη για ξηρές επιδερμίδες. Αποφύγετε τις λοσιόν προσώπου.

 Σπυράκια. Εάν χρησιμοποιείτε πινέλα ή κονσίλερ στικ για να τα καλύψετε τότε φροντίστε μετά τα πλύνετε ή να καθαρίζετε ελαφρώς την επιφάνεια. Έτσι θα αποφύγετε την εξάπλωσή της ακμής. Στη συνέχεια, καθαρίστε τα σχολαστικά χρησιμοποιώντας μία μπατονέτα. Εάν η ακμή βρίσκετε τοπικά σε έξαρση, αποφύγετε να βάζετε τα χέρια σας και τα μαλλιά σας στο σημείο αυτό.

Μεγάλοι, oρατοί πόροι. Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης είναι η πρόληψη. Στην περίπτωση αυτή ο ήλιος είναι ο εχθρός σας και τα αποτελέσματα της πολύωρης έκθεσης σε αυτόν χωρίς προστασία (ακόμα και την περίοδο του χειμώνα) μπορεί να είναι αρνητικά. Για τους αντιμετωπίσετε και να τους περιορίσετε ένα ήπιο καθαριστικό και άφθονο νεράκι μπορούν να κάνουν πολύ καλό.

Μαύρα στίγματα. Σταθείτε πάνω από μία κατσαρόλα που βράζει. Τα στίγματα θα μαλακώσουν. Στη συνέχεια, τυλίξτε ένα χαρτομάντιλο γύρω από τα δάχτυλα σας και πιέστε τα μέχρι να βγουν. Για πιο δύσκολες καταστάσεις, όπου το πρόβλημα είναι έντονο, στο φαρμακείο θα βρείτε scrub που καθαρίζουν το τοπίο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook